Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament i Autoritat Portuària aproven el conveni de col·laboració per a posar en marxa la remodelació del passeig Marítim

Remodelació del passeig Marítim, Palma.

Palma, 29 de maig de 2020.- L’Ajuntament de Palma i l’Autoritat Portuària de Balears (APB) han aprovat un conveni de col·laboració entre ambdues administracions per a posar en marxa la remodelació del passeig Marítim. El text regula i estableix els compromisos que ambdues parts assumeixen. Així, l’acord estableix que l’APB es farà càrrec de les obres de remodelació i millora del passeig Marítim i l’Ajuntament, per la seva part, s’ocuparà del manteniment de l’espai.

El Ple de l’Ajuntament va donar el vistiplau ahir al conveni, que ja va ser aprovat pel Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària. La següent passa serà traslladar-ho al Ministeri d’Hisenda perquè ho validi. Entrarà en vigor un cop es publiqui al BOE.

El batle de Palma, Jose Hila; el president de l’APB, Joan Gual de Torrella; la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat,  Neus Truyol, i la regidora d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, han presentat l’acord. La mesura és el resultat d’un projecte que es va iniciar durant l’anterior legislatura sota el mandat del batle Antoni Noguera, segons ha recordat l’actual equip del govern municipal.

La mesura és el resultat d’un projecte que es va iniciar durant l’anterior legislatura sota el mandat del batle Antoni Noguera, segons ha recordat l’actual equip del govern municipal.

La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, ha assegurat que amb aquesta remodelació “transformam la frontera que fins ara havia estat el Passeig Marítim en lloc de connexió que uneix la mar amb la ciutat i apostam per una mobilitat sostenible”. De fet, en aquest sentit, Truyol ha assegurat que “repensam l’espai públic i la mobilitat, la manera com usam l’espai comú per desplaçar-nos i també per conviure, i en aquest sentit en

L’acord estableix que l’APB es farà càrrec de les obres de remodelació i millora del passeig Marítim i l’Ajuntament s’ocuparà del manteniment de l’espai

El president de l’APB veu en aquesta actuació una aportació del port cap a la ciutat que, “més enllà de la quantitat econòmica, reafirma el seu compromís d’establir un espai de connexió, on el ciutadà és el protagonisme, independentment de quina sigui l’administració pública que construeixi l’escenari”.

Dibuix de la remodelació del passeig Marítim, Palma.

Compromisos

En relació als compromisos de l’Ajuntament, un cop entri en vigor el conveni l’Ajuntament s’encarregarà del manteniment, la conservació i la gestió de l’espai de titularitat patrimonial de l’APB; unes feines valorades inicialment en 1.046.006,84 euros anuals. Amb aquestes tasques, Cort compensarà el pagament de 1.199.086,61 euros corresponents a obres realitzades a zona municipal i de 3.180.626,68 euros corresponents a les obres sol·licitades per l’Ajuntament per millorar instal·lacions de titularitat municipal. També es farà càrrec de les despeses que es generin i que facin referència al consum d’aigua i energia (enllumenat), del mobiliari urbà o del servei de vigilància, entre d’altres, durant la vigència del conveni. Cort també es compromet a agilitzar la tramitació de les llicències, autoritzacions i permisos necessaris per a l’execució de les obres. Així com garantir els accessos a les instal·lacions portuàries i la circulació del trànsit rodat portuari, encara que sigui minoritari i excepcional.

L’APB, per la seva part, es compromet a promoure i executar al seu càrrec les actuacions de remodelació i millora del passeig Marítim. S’encarregarà també de la tramitació i gestió de les ocupacions en la seva zona patrimonial, destinades generalment a terrasses. També abonarà anualment a l’Ajuntament el manteniment y la conservació del seu espai de titularitat patrimonial, amb l’objectiu que existeixi un equilibri sostenible en quant a les contraprestacions econòmiques obtingudes per ambdues parts. Aquest abonament es farà un cop s’hagi compensat les obres realitzades a zona municipal i les sol·licitades per Cort.

El conveni actual substitueix l’anterior i incorpora les obres de remodelació. Es crearà una Comissió de Seguiment que coordinarà el desenvolupament del text i que estarà formada per tres membres de cada institució. Tindrà una durada de quatre anys a partir de la seva publicació en el BOE i serà ampliable i prorrogable dins els termes que fixa la Llei.

Dibuix de la remodelació del passeig Marítim, Palma.

Projecte

La UTE JAMLET-TYPSA es troba actualment redactant el projecte constructiu de les obres i l’APB confia en licitar-les en 2020. El projecte de remodelació del passeig Marítim contempla actuar a 169.010 metres quadrats. La intervenció està pressupostada en 32.495.572,26 euros.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email