Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

PalmaCultura inicia la restauració de l’escultura de Josep Guinovart del Parc de la Mar

De dreta a esquerra: el tinent de batle de Cultura i Benestar social, Antoni Noguera, el director general de difusió cultural, Marcos Augusto, i la coordinadora general de l’àrea de Cultura, Francisca Niell; acompanyats de dues de les restauradores de l’obra de Guinovart del parc de la Mar de Palma.

Palma, 3 de juny de 2020- El tinent de batle de Cultura i Benestar social, Antoni Noguera, i la coordinadora general de l’àrea de Cultura, Francisca Niell, han volgut ser partícips de l’inici de les obres de restauració del complex escultòric de 500 metres de Josep Guinovart, ubicat al Passeig Marítim de Palma l’any 1983. L’àrea de Cultura disposa d’un pressupost de 100 mil euros per restaurar diferents peces del parc escultòric de ciutat. La Device root out evil, de Dennis Oppenheim, la coneguda com la casa invertida situada a la Porta de Santa Catalina, va ser la primera a restaurar-se i ara s’hi afegeix la de Josep Guinovart.  També se’n rehabilitaran d’altres d’emblemàtiques de Ciutat. Cal recordar que Palma compta amb escultures de Joan Miró, Alexander Calder i Eduardo Chillida, entre d’altres. En el cas de l’escultura de Josep Guinovart, les tasques es portaran a terme al llarg d’aquest mes de juny de la mà de les restauradores Neus Peinado i Marga Massanet. La documentació gràfica és a càrrec de Marc Alcover i compta amb el suport de l’arquitecte Adolfo Marí.

La intervenció de conservació-restauració suposa una primera fase d’actuació en la qual es duran a terme tasques de neteja, fixació i consolidació estructural del conjunt. A més, es faran proves d’eliminació de grafits en zones determinades amb diferents sistemes i s’aplicarà una protecció específica que facilitarà l’eliminació de futurs actes vandàlics d’aquest tipus, per a determinar el procés d’actuació en futures fases. La conservació d’aquest conjunt suposa tot un repte per la seva ubicació prop de la mar i per ser una obra transitable tal com va idear l’artista en la seva creació.

Antoni Noguera: “tenim obres municipals de primera magnitud que han patit un procés de degradació durant anys. Ara feim feina per restaurar-les i dignificar tot aquest patrimoni”

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha explicat que “es tracta d’una necessitat històrica, ja que és part del patrimoni de la nostra ciutat. Les escultures han patit un procés de degradació d’anys i ara estem restaurant i retornant al seu estat original algunes de les peces emblemàtiques del parc escultòric municipal. Tenim obres de primera magnitud, i es pot considerar un autèntic museu a l’aire lliure”, ha explicat el regidor Antoni Noguera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email