Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat adjudica obres de rehabilitació a tres edificis del Patronat Municipal de l’Habitatge

Un dels edificis del Patronat Municipal de l’Habitatge on es realitzaran obres de millora.

Palma, 3 de juny de 2020- Model de Ciutat ha adjudicat les obres de rehabilitació de tres edificis del Patronat Municipal de l’Habitatge que suposen una inversió d’1.176.488,4€. Es tracta de les millores de les cobertes de tres edificis del parc d’habitatge públic municipal, concretament, a l’edifici conegut com el Tirador, situat als carrers Damas Calvet, Goethe i Miquel del Sants Oliver, i a dos edificis dels tres que conformen el conjunt del Carrer Aragó. En total, beneficiaran 73 habitatges públics. Les obres del carrer Aragó es preveu que comencin la setmana que ve.

“Actualment les cobertes d’aquest edifici es troben en una situació de degradació important i requereixen una actuació contundent i urgent”, ha explicat la regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol. “L’objectiu és millorar el parc d’habitatge públic, el seu confort i reduir la despesa energètica, i aquesta intervenció és urgent per l’antiguitat dels edificis, ja que els darrers anys només s’han dut a terme obres de manteniment i rehabilitacions puntuals”, ha afegit.

Aquestes són les adjudicacions:

  • El lot 1: Edifici del Tirador: un canvi de cobertes a l’edifici plurifamiliar entre mitgeres ubicat als carrers Miquel Sants Oliver, Damas Calvet i Goethe, conegut com edifici del Tirador. S’ha adjudicat a Zima Desarrollos Integrales S.L. per un valor de 697.636,86€. El termini d’execució de les obres és de 6 mesos i el seu inici està previst per a dia 15 de juny, tot i que prèviament aquesta setmana s’han iniciat uns treballs previs de reforç de la coberta de l’escala del carrer Damas Calvet cantonada amb Goethe.
  • El lot 2 i el lot 3: Edificis carrer Aragó: canvi de cobertes en edificis plurifamiliars ubicats al carrer Aragó i Editor Caldentey. Els dos lots s’han adjudicat a Obras y Promociones Comas S.A. per un import de 215.010,40€ i 263.841,14€, respectivament. El termini d’execució també és de 6 mesos i el seu inici està previst per a dia 8 de juny.

Recordar que l’actuació l’actuació a l’edifici conegut com del Tirador, situat en els carrers Damas Calvet, Goethe i Miquel del Sants Oliver, compta amb 45 habitatges públics. Aquesta és la primera fase, consistent a reforçar dels forjats de les plantes cobertes, aïllament tèrmic, impermeabilització i reposició de la teulada. També s’aprofitarà per realitzar millores en la instal·lació de sanejament al pati interior i altres millores ambientals com la retirada d’elements de fibrociment. En una segona fase es preveu la intervenció de la resta de l’edifici en relació a la façana del carrer i el pati, millorar l’aïllament i instal·lació d’equips de captació solar fotovoltaica.

Neus Truyol: “milloram el parc d’habitatges municipal, per fer-los més eficients energèticament i millorar el confort de les famílies que hi viuen. Perquè apostam per polítiques públiques que posen les persones en primer lloc”

Pel que fa al carrer Aragó suposa la intervenció en dos edificis dels tres edificis que conformen el conjunt. Aquesta beneficiarà 28 habitatges i la intervenció preveu substituir els forjats de les cobertes així com el seu aïllament i impermeabilització. A més, està prevista la rehabilitació interior de dos habitatges ubicats en aquests edificis amb un cost de 100.000 euros.

“Aquestes obres se sumen a d’altres ja realitzades i finalitzades el darrer trimestre de l’any passat al carrer Sant Magí i la Plaça Cerdà així com també al carrer M.A. Llauger i actuacions als edificis dels carrers Damas Calvet i Barques de Bou per valor de 100 mil euros”, ha recordat el gerent de PMH-Riba, Josep M. Rigo.

A través del Patronat Municipal de l’Habitatge es rehabilitaran tres edificis de propietat municipal i beneficiaran 73 habitatges públics

“Estam davant una emergència habitacional i hem de reaccionar amb polítiques valentes i coordinades. Fa uns dies enviàrem una carta al ministre Ábalos demanant poder regular els preus de l’habitatge davant la crisi social provocada pel COVID-19. Avui comunicam l’adjudicació d’unes obres que dignificaran els pisos socials que tenim en propietat”, ha conclòs la regidora Neus Truyol.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email