Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

PalmaEduca reobrirà les escoletes municipals a partir del 15 de juny

El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, durant la presentació del projecte Escudella: els àpats de producció ecològica i quilòmetre 0 que es serviran a les escoletes infantils.

Palma, 4 de juny del 2020- El Patronat Municipal d’Escoles d’Infants reobrirà de manera esglaonada els seus centres a partir del 15 de juny i fins a final d’estiu.

Per poder-ho fer efectiu, s’està realitzant un sondeig a les famílies que acabarà aquest mateix dijous, i que donarà a conèixer les seves  necessitats reals. Aquesta informació és imprescindible per acabar de realitzar els plans de retorn corresponent a cada centre. “El nostre objectiu és, com sempre, ser a prop de les famílies però complint els protocols sanitaris i garantint una atenció adequada als nostres infants”, ha volgut deixar clar el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió.

Carrió: “Vull agrair l’esforç del personal del Patronat per poder donar resposta a la necessitat social i adaptar-se a la nova realitat”

“Aquest retorn es basarà en les prescripcions sanitàries  vetllant per un tracte digne dels infants. Per aquesta raó hem optat per organitzar el servei entorn a  unitats de convivència estable amb grups tancats i amb referents educatius permanents . El que ens marca la ràtio del grup serà l’espai disponible atenent als quatre metres quadrats per infant”, ha afegit Carrió.

Per això, els centres obriran amb les següents condicions:

  1. Els infants de 0-1 anys (nascuts al 2019) no es podran incorporar al centre fins al proper curs.
  2. En cas d’haver-hi més sol·licituds que la capacitat d’infants establerta per a cada aula sempre es donarà preferència a les famílies en dificultats de conciliació, en situació de vulnerabilitat socioeconòmica i en situacions de protecció del menor.
  3. Atenent a les instruccions de la Conselleria de Salut i la d’Educació, s’aplicaran els protocols sanitaris i ràtios màximes establerts en els annexos de la Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 25 de maig de 2020. Aquests protocols, entre d’altres, consisteixen a: equipar el personal amb EPIS de protecció individual (mascaretes fpp2 i pantalles facials, guants, gels hidroalcohòlics i productes desinfectants).
  4. Seguint les recomanacions dels experts, per garantir les unitats de convivència estables i per tal d’afavorir els vincles afectius entre els infants i el personal educatiu, s’han establert tres torns horaris.
  5. Es limitarà l’entrada dels familiars a una persona per infant.
  6. Es reforçarà la neteja i desinfecció dels centres.
  7. S’establiran protocols de mobilitat dins del centre així com de l’ús de zones comuns: patis, menjadors, etc.
  8. S’han equipat els centres amb termòmetres digitals per comprovar la temperatura dels infants i adults a l’entrada del centre.
  9. Per norma general, s’intentarà que els infants que també s’apuntin al servei d’estiu només hagin de realitzar un sol període d’adaptació

D’altra banda, la Regidoria d’Educació posarà en marxa dia 10 de juny el projecte Escudella d’alimentació saludable. Hi ha 241 famílies que han demanat aquest servei, que permet recollir dos cops a la setmana el menú per a cada dia durant el període que coincideixi amb el curs lectiu. Així es dona a les famílies carmanyoles amb dos plats cada una: un primer i un segon, compatibles a nivell nutricional , que es complementa amb fruita o iogurts naturals. “Des de la regidoria volem contribuir a una alimentació saludable, sostenible i vinculada a la producció agrícola i ramadera de Mallorca”, ha dit el regidor.

Finalment, a partir de la tercera setmana de juny també es posarà en marxa el projecte Propostes per emportar (PxE). “L’objectiu és seguir acompanyant les famílies que no disposin d’activitat presencial en el procés de desenvolupament dels menuts. Per això se’ls facilitarà propostes amb els materials adients perquè se’ls puguin emportar a casa. PxE seran caixes amb propostes de joc obertes dissenyades en funció del moment evolutiu de l’infant i amb tot el necessari per desenvolupar-lo a casa”, ha explicat Carrió.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email