Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El termini per presentar-se al Pop-Rock s’amplia fins al 31 de juliol

Cartell del concurs de Pop Rock Palma 2020.

Palma, 5 de juny de 2020- El concurs Pop Rock, recuperat per la regidoria de Cultura i Benestar Social aquesta legislatura, amplia el termini de presentacions fins al 31 de juliol. El concurs també se simplificarà, fruit de les mesures implementades per la nova normalitat.

Inicialment el Pop Rock s’havia de celebrar el dia de la música, el pròxim 21 de juny, però l’estat d’alarma declarat a cauxa de la crisi sanitària provocada pel COVID-19, va fer que se suspenguessin tots els terminis administratius. Per això, el concurs endarrereix la seva posada en marxa i amplia el termini de presentacions fins a finals de juliol. D’aquesta manera, tal com ha explicat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, “donam l’oportunitat perquè els artistes s’hi puguin presentar en unes condicions de certa normalitat. Molt de músics es van posar en contacte amb la regidoria per explicar-nos que amb les condicions actuals els era impossible gravar els temes musicals que demana la convocatòria”. Cal recordar que el concurs neix adaptat als nous temps, tant en format, en categories com en premis. Així doncs hi haurà tres categories en les quals es podrà concursar: pop-rock, urbana i metal-punk.

Noguera: “molts d’artistes es van posar en contacte amb la regidoria per fer-nos arribar les dificultats que es trobaven per poder gravar els temes musicals que demana la convocatòria en les circumstàncies actuals. Per això ampliam el termini: volem que disposin de més marge de temps per poder-s’hi presentar”

La final del Pop Rock finalment serà dia 4 d’octubre a Ses Voltes i les semifinals tendran lloc dia 27 de setembre a Es Gremi. La semifinal agruparà totes tres categories (metal-punk, pop-rock i música urbana). Cada grup disposarà de 20 min i rebrà també 250 € en concepte de caixet.

Cal recordar que per presentar-se al concurs cal complir els següents requisits:

-Els membres han de tenir almenys 16 anys i almenys un d’ells ha d’estar establert a Illes Balears.

-Si són menors de 18 hauran de presentar autorització del seu tutor legal.

-Els participants poden ser professionals i comptar amb treballs enregistrats, però no es poden presentar al Concurs els grups amb més de tres treballs editats.

-Cada grup ha de presentar dues propostes musicals en format cançó, que ha de ser original pel que fa a lletra i música, amb un màxim de 6 minuts cadascuna.

-No s’acceptaran versions fins a la semifinal i final.

-Aquests dos temes han de ser els mateixos que s’interpretin a totes les fases del concurs.

-L’organització posarà a disposició dels grups un equip de so, backline i il·luminació, així com un tècnic, a més d’una bateria.

La final del concurs finalment serà dia 4 d’octubre a Ses Voltes i les semifinals es tendran lloc dia 27 de setembre a Es Gremi

Pel que fa als premis:

-Primer seleccionat: 3000 € en concepte de caixet per una actuació a la Revetla de Sant Sebastià + una actuació dins la Fira B! 2021.

-Segon seleccionat: 2000€ en concepte de caixet per una actuació a la Revetla de Sant Sebastià.

-Tercer seleccionat: 1000€ en concepte de caixet per una actuació a la Revetla de Sant Sebastià.

A més hi haurà reconeixements especials atorgats per diferents entitats i professionals del sector musical, que s’entregaran el dia de la final. Hi podran optar qualsevol dels 21 semifinalistes:

-Espora Records: edició d’un single en vinil.

-Heavy Balear Fest: actuació programada al Festival.

-Fira Internacional del Disc: actuació.

-Mondosonoro: entrevista.

-Mallorca Live Festival, premi d’acord amb les condicions establertes per l’organització.

-Enrerrock: premi al millor grup en català (entrevista, actuació, etc.)

-Es Gremi Local d’assaig: 6 mesos de local d’assaig a millor grup amb més integrants femenines.

-Es Gremi Cafè Club: 3 actuacions a l’escenari del Cafè Club.

-Es Gremi Sala:

-Categoria Pop Rock: actuació al pròxim aniversari d’Es Gremi, fent de teloners de grups reconeguts a nivell estatal.

-Categoria Urbana: actuació a la Festa La Rock, especialitzada en música urbana.

-Categoria Metal – Punk: actuació com a teloners en un concert organitzat per la promotora Deathlight Music.

-4 sessions de coaching musical a l’Escola de Música d’Es Gremi.

El concurs disposarà d’un jurat de 5 persones per a totes les fases del concurs (preselecció, semifinal i final) i estarà integrat per persones que representin les tres categories musicals i de reconegut prestigi per la seva vinculació al món de la música i producció fonogràfica, a més de la participació d’un tècnic de l’àrea de Cultura en funció de secretari. “A més, en el marc del Pop Rock també es farà un homenatge per part de diferents músics a Toni Reynés que ens deixà fa uns mesos i que ha significat molt per la cultura musical a la nostra ciutat. En commemoració seva el primer premi del concurs durà el seu nom”, ha explicat Noguera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email