Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

5 projectes artístics i 3 d’investigació guanyen la Crida artística del Solleric

‘Tapís’, de Mònica Fuster, una de les obres guanyadores de la crida artística del Solleric.

Palma, 8 de juny de 2020- La Crida artística del Solleric ja té guanyadors. Es tracta de la convocatòria de contractació de projectes d’arts visuals, una iniciativa emmarcada dins el Pla de Xoc engegat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma per pal·liar els efectes de la crisi provocada pel COVID-19. En aquest cas, la convocatòria estava pensada per a projectes de creació i investigació amb un límit de 6.000 euros pels projectes artístics i de 4.000 per als d’investigació. Un jurat independent ha estat l’encarregat de seleccionar els guanyadors: 5 projectes artístics i 3 d’investigació. Els guanyadors posaran en marxa els seus projectes el mes de juliol i tenen fins al novembre per desenvolupar-los.

Els guanyadors de la modalitat de creació artística per a projectes no expositius són: Pere Antoni Sastre i Pau Aulí amb “10 personatges per una pel•lícula que mai es farà”; Irene de Andrés amb “Costa luminosa”; Mònica Fuster amb “Tapís”; Bartomeu Sastre amb “Quan tot aixó acabi…”; Joan Bennàssar i Associació Circula Cultura amb “Ràdio Activitat Quiosc-Mòbil” i Lara Fuster, “De dins cap a fora”. El jurat també ha valorat molt positivament els projectes presentats per Sergio A. Monje, Albert Gironès, Marcos Vidal i Laura Marte.

Pel que fa als guanyadors del premi d’investigació són: Jordi Alomar Payeres amb “Art sonor i pràctiques musicals experimentals a Mallorca (1980-2020)”; La Lioparda Teatre amb “Imaginaris monstruosos” i el treball de Jaume Reus Morro amb “Microbiota institucional i nova normalitat, seguir amb el problema?”. El jurat ha valorat també molt positivament els treballs d’investigació de Diana Coca, Aina Pomar i Tina Codina i Maripau Ruiz.

Tal com es va anunciar quan es va presentar la convocatòria, els criteris de valoració del jurat s’han basat en una puntuació objectiva amb criteris com la innovació i la qualitat artística en el discurs, així com la porositat de la proposta i la implicació amb el sector artístic local. També s’ha valorat la claredat i el retorn a la ciutadania.

“Seguim fil per randa el pla de xoc que presentàrem des de la regidoria, un decàleg ideat per oferir recursos als diferents creadors i agents culturals”, ha destacat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera. “Des del primer dia de confinament varen sorgir les primeres iniciatives perquè la cultura sigui una protagonista positiva d’aquesta crisi, que ens ajudi a plantejar solucions al moment de dubte i incertesa que vivim”, ha insistit. “Volem que els artistes i investigadors tenguin un marc on, des de les arts visuals i els processos de creació, puguin donar respostes i ens ajudin a repensar el món”, ha dit el regidor.

El jurat per a la Crida ha estat format per professionals del sector i entitats com l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (Lara Fluxà); l’Associació de Comissaris i Crítics d’Art de les Illes Balears (Asun Clar), l’Institut d’Art Contemporani (Olimpia Velasco) i Taula Associació d’Educadores Culturals de Mallorca (Jordi Pallarès). També ha format part del jurat la directora general d’Arts Visuals, Aina Bausà.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email