Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social obrirà els Centres d’Estades Diürnes entre el 10 i l’11 de juny

La coordinadora general de Benestar i Drets Socials, Catalina Trobat, i el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Palma, 9 de juny de 2020- A partir de la setmana que ve amb l’entrada de la Fase III i d’acord amb la resolució de la Consellera d’Afers Socials i Esports de 25 de maig de 2020, l’Àrea de Benestar Social ha iniciat l’obertura del Servei d’Estades Diürnes (Centres de Dia) i els Casals d’Autonomia Personal. En concret, s’obriran entre demà i passat (dies 10 i l’11 de juny) i aquesta primera setmana ja es donarà servei a 33 usuaris als 4 centres.

Des que es dictà el seu tancament, els professionals dels centres de dia han fet seguiment dels casos tant telefònicament com amb visites presencials de manera que la informació dels usuaris no ha tingut interrupció. Aquests usuaris també han tingut suport del Servei d’Ajuda Domiciliària (SAD) si ha estat precís.  A més, durant aquestes setmanes les Treballadores Socials dels distints centres s’han posat en contacte amb les famílies per conèixer les necessitats familiars i així poder avaluar millor la possibilitat de retornar al servei.

Ocupació màxima del 30 per cent, dilluns dia 15 s’ampliarà fins al 50%

La priorització dels usuaris i del seu accés al servei ve donat per criteris tècnics, valorant la seva necessitat social, tenint en compte el grau de discapacitat, començant pel grau III, persones amb demències, la vulnerabilitat social i la possibilitat de conciliació familiar.

El total de persones ateses en aquesta primera setmana serà de 33, 9 persones a cadascun dels centres de Son Sardina, Son Dureta i  Coll d’en Rabassa i 6 al centre de s’Estel de la Plaça del Mercat.

Actualment hi ha 110 usuaris actius als centres. 56 famílies han sol·licitat la reincorporació dels seus majors: 33 ho podran fer, és el 59 per cent de les sol·licituds rebudes. Dilluns que ve dia 15 s’ampliarà el servei fins al 50 per cent de l’ocupació. A mesura que la Conselleria autoritzi un augment d’ocupació s’anirà avisant els usuaris per poder accedir als centres.

“Valoram molt positivament el reinici dels serveis per donar atenció a les persones majors dependents que durant aquests mesos han hagut de romandre als seus domicilis. Amb prudència hem d’anar recuperant l’atenció dels usuaris amb més necessitats”, ha dit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email