Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els Premis Ciutat de Palma 2020 incorporen les categories de periodisme i patrimoni gastronòmic

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, als Ciutat de Palma 2019.

Palma, 10 de juny de 2020- La Junta de Govern ha aprovat avui les bases de la convocatòria dels Premis Ciutat de Palma 2020. Es tracta d’una línia de suport a la creativitat i la producció literàries, les arts visuals, el còmic, la música, les arts escèniques i l’audiovisual, la investigació, el periodisme i el patrimoni gastronòmic. Enguany com a novetat, s’incorporen dues noves categories: periodisme i patrimoni gastronòmic.

Per a atendre les obligacions de contingut econòmic que es deriven de la concessió del Premis Ciutat de Palma es compta amb 94.000 €. Els Premis es distribueixen en les següents modalitats i la corresponent dotació econòmica:

Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel·la           26.000 €

Premi Ciutat de Palma Joan Alcover de Poesia                      12.000 €

Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d’Arts Visuals            12.000 €

Premi Ciutat de Palma de Còmic                                           10.000 €

Premi Ciutat de Palma Bonet de Sant Pere de Música            6.000€

Premi Ciutat de Palma d’Arts Escèniques                               6.000 €

-Premi Ciutat de Palma d’Audiovisuals                                          10.000 €

Premi Ciutat de Palma d’Investigació                                      6.000€

Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver de Periodisme 3.000 €

Premi Ciutat de Palma de Patrimoni Gastronòmic                    3.000 €

Com dèiem, entre les novetats d’aquest 2020 destaquen la incorporació de dues noves modalitats: el Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver de Periodisme i el Premi Ciutat de Palma de Patrimoni Gastronòmic. Tots els premis tenen el mateix termini de presentació d’obres, que començarà l’endemà que es publiquin les Bases i finalitzarà el 16 d’octubre de 2020 a les 23.59 h.

La Junta de Govern ha aprovat les bases per a la convocatòria de les màximes distincions artístiques i culturals de la ciutat. A diferència d’altres convocatòries, l’artista premiat amb el Ciutat de Palma d’Arts Visuals conservarà la propietat de l’obra

“L’Ajuntament de Palma convoca el Premi Ciutat de Palma de Periodisme amb la finalitat d’estimular el periodisme d’investigació i promoure, incentivar i reconèixer la feina de les persones professionals del periodisme que treballen per a treure a la llum informacions de rellevància”, ha explicat la Coordinadora General de Cultura, Francisca Niell.

Es poden presentar articles, sèries d’articles, reportatges i/o treballs de fotoperiodisme, publicats a premsa impresa o digital, publicacions periòdiques, ràdio o televisió i blogs o altres canals digitals entre l’1 de gener de 2019 i el 30 de setembre de 2020.

Els treballs que hi concursin han de ser en català i hauran de tenir com a eix la ciutat de Palma pel que fa a la temàtica o el marc d’incidència. Poden haver estat realitzats per un sol autor o per diversos autors, els quals seran considerats coautors.

L’Ajuntament de Palma convoca el Premi Ciutat de Palma de Patrimoni Gastronòmic amb la finalitat de valorar i reconèixer la importància de la gastronomia com a patrimoni i donar suport a la tasca realitzada per a conservar i divulgar aquest patrimoni.

El Premi està obert a qualsevol persona major d’edat que hagi desenvolupat un projecte de recuperació, conservació i divulgació de la gastronomia tradicional.

També hi ha canvis respecte al Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d’Arts Visuals. “A diferència de les convocatòries anteriors, l’artista premiat/ada conserva la propietat de l’obra perquè es tracta de concedir un premi i no d’adquirir una obra”, ha dit Niell.

Per tal de facilitar la presentació de les obres als Premis així com la feina dels jurats aquest any, amb l’excepció del Premi d’Investigació i del Premi de Patrimoni Gastronòmic, es farà a través d’una plataforma digital especialitzada com és mundoarti.

“Seguim apostant per la cultura com a eix vertebrador de la societat, per això refermam el nostre compromís amb l’impuls de la creació artística i no només convocam els Ciutat de Palma sinó que n’ampliam les categories i tenim més cura, si és possible, dels creadors”, ha explicat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email