Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

258 infants tornen a partir d’avui a les escoletes municipals

El regidor d’Educació, Política Lingüística i Memòria Històrica, Llorenç Carrió, visita una escoleta municipal en el dia de reobertura.

Palma, 15 de juny del 2020- Tal com havia anunciat la regidoria d’Educació i Política Lingüística, a partir d’aquest dilluns dia 15 de juny s’inicia el retorn escalonat dels infants a les escoles del Patronat Municipal. “Una vegada assegurades les condicions sanitàries i garantit el tracte digne dels nostres infants, obrim els nostres centres”, ha dit el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió. En concret, 258 nins d’1 a tres anys tornaran a les 11 escoletes municipals. També es reobrirà el centre de la Conselleria, Verge de la Salut. D’aquests 12 centres, 4 estaran oberts fins al 31 d’agost (Ciutat Antiga, Son Espanyolet, Molinar i Santa Catalina) i la resta fins al 15 de juliol.

En concret, tornen a les escoletes, aproximadament la quarta part dels inscrits al PMEI, ja que els infants de 0-1 no s’hi incorporen i també hi ha pares que han optat perquè els fills continuïn a casa. Els criteris de matrícula que han prevalgut han estat la conciliació familiar i els infants vulnerables.

Carrió: “Una vegada assegurades les condicions sanitàries i garantit el tracte digne dels nostres infants, obrim els nostres centres”

D’altra banda, els eixos prioritaris en funció dels quals s’ha articulat el servei han estat els que s’avançaren en roda de premsa: no superar ràtios màximes establertes per la Conselleria, garantir els 4m per a infant per tal que es puguin relacionar de manera segura i evitar la doble adaptació pels infants que requereixen de la totalitat del servei i que puguin continuar al mateix centre fins a final d’estiu.

Aquestes són les noves normes a tenir en compte a causa del COVID-19:

  • Els nins només poden anar acompanyats d’un adult.
  • L’adult ha de dur guants i mascareta de casa.
  • No es poden entrar cotxets en tot el recinte escolar.
  • En entrar per la porta principal es prendrà la temperatura a l’infant i a l’adult que l’acompanyi.
  • L’adult s’ha de desinfectar les sabates passant per damunt l’estora i després aplicar un esprai desinfectant a les soles de les sabates.
  • Els nins també han de passar per damunt l’estora i s’han de canviar les sabates quan arriben a l’aula. (sabates exclusives per l’escola)
  • Davant qualsevol d’aquests símptomes: vòmits, diarrees, o temperatura igual o superior a 37.5º, s’avisarà a la família i haurà de recollir l’infant el més aviat possible.

Com a novetat, el cobrament de les quotes es farà per quinzenes per tal que s’adapti millor al servei demandat per cada família

Reobren els 11 centres municipals i també el que pertany a la Conselleria. 4 d’ells romandran oberts fins al 31 d’agost per tal de donar continuïtat al servei i evitar la doble adaptació dels infants

Cal recordar que per seguir al costat de les famílies el PMEI també ha posat en marxa el programa Escudella que dóna servei a 241 infants. En concret, dos cops a la setmana les famílies poden recollir carmanyoles amb menús per a cada dia durant el període que coincideixi amb el curs lectiu.

A partir d’aquesta setmana també es posarà en marxa un nou projecte: Propostes per emportar, que permetrà a les famílies que no disposen de servei presencial poder optar a propostes de joc amb el material adient.  “L’objectiu és seguir acompanyant les famílies en el procés de desenvolupament dels menuts. PxE seran caixes amb propostes de joc obertes dissenyades en funció del moment evolutiu de l’infant i amb tot el necessari per desenvolupar-lo a casa”, ha recordat Carrió.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email