Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Sus al projecte de centre de circ a la fàbrica de Can Ribes

La directora insular de Patrimoni del Consell de Mallorca, Kika Coll, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets.

Palma, 15 de juny de 2020- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, han celebrat avui que la Comissió de Patrimoni hagi donat llum verda perquè la fàbrica de Can Ribes aculli un centre de circ, a proposta de l’Ajuntament de Palma. El projecte té un pressupost de 932.629,39 euros i es preveu que les obres tenguin una durada de dotze mesos.

El Consell de Mallorca, que és la institució competent en matèria de patrimoni, va declarar la fàbrica de Can Ribes com a Bé Catalogat, acceptant l’al·legació presentada per Cort que proposava la seva protecció d’acord amb la fitxa del Catàleg de Protecció d’Edificis i Elements d’Interès Històric, Artístic, Arquitectònic i Paisatgístic de Palma.

Can Ribes disposarà d’una sala d’entrenament i posada en escena, sales de creació, una sala polivalent i un espai per a oficines. A nivell tècnic s’actuarà a l’interior i a l’exterior de l’edifici industrial: es consolidarà la façana i es crearà un espai obert a l’interior perquè pugui acollir el centre de circ

Plànol de les plantes de distribució de Can Ribas.

D’aquesta manera, aquesta fàbrica de la segona meitat del segle XIX i que és un dels darrers exemples d’aquest tipus de fàbriques, estarà protegida a la vegada que es garantirà el seu ús. La protecció permetrà la realització del projecte de centre de creació, formació i recerca de les arts del circ projectat per Cort.

Quant al projecte del centre circense i la seva relació amb la barriada de la Soledat, Noguera ha explicat que “volem relacionar el circ i les arts amb la regeneració de barris vulnerables. Això provoca un impacte positiu als entorns urbans on es desenvolupen aquestes mostres i pràctiques, com és el cas de l’escola de circ que posarem en marxa a Can Ribes”. Respecte a les prestacions tècniques de l’escola de circ, Can Ribes disposarà d’una sala d’entrenament i posada en escena, sales de creació, una sala polivalent i un espai per a oficines. S’actuarà a l’interior i en l’exterior, consolidant la façana i creant un espai obert a l’interior perquè pugui acollir el centre de circ previst.

Antoni Noguera: “per a nosaltres és una gran notícia, que Can Ribes aculli un centre de creació de circ vincula l’art als barris vulnerables, impulsa la cultura i esdevé un motor d’inclusió social”

Entre les modificacions aprovades per la comissió tècnica i ara ratificada per la comissió de patrimoni destaca la modificació de l’espai buit per guanyar en perspectiva del que fou la fàbrica. Amb aquestes darreres modificacions el projecte s’adapta a allò que determina l’acord de la declaració com a Bé Catalogat de la fàbrica de Can Ribes. També es reubicaran diversos elements com columnes de ferro o bigues de fusta. El projecte ha d’habilitar un espai a la fàbrica per explicar la història i evolució de l’edifici industrial.

Plànol de les seccions de Can Ribas.

Per la seva banda, Busquets ha explicat que “la millor protecció possible per a la fàbrica de Ca Ribes és rehabilitar-la, donar-li ús i protegir-la com Bé Catalogat i a través del catàleg municipal”. En el mateix sentit, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha destacat que “el projecte de convertir Can Ribes en un centre de creació de circ és el millor exemple del nostre model de ciutat: vincula la cultura amb els barris vulnerables, i esdevé un dels motors d’inclusió social en un barri amb grans necessitats com és el de la Soledat”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email