Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma Cultura aposta per una programació d’estiu amb l’afany de dinamitzar el teixit cultural local i de recuperar progressivament la normalitat

Palma, 18 de juliol de 2020- El tinent de batle de l’àrea de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera i el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, acompanyats del director de Simfovents – Banda Municipal de Música de Palma, Francisco Valero, i d’alguns dels protagonistes de la programació d’aquest estiu com Joana Gomila i Laia Vallès, Emilio Roig i Patricia Cantero, a més de Diego Iribe (Simone) han presentat la programació cultural de l’Ajuntament de Palma per a aquest estiu amb l’afany de donar suport a la creació local i de recuperar progressivament la normalitat en l’àmbit cultural.

La programació d’aquest estiu inclourà espectacles de dansa, de música clàssica, de música electrònica i de cançó d’arrel, així com tallers, cinema o concerts didàctics. En aquest sentit, se segueixen els objectius marcats pel Pla de Xoc de la regidoria de Cultura pel que fa al foment a la contractació d’artistes i creadors locals.

Noguera ha remarcat que “tot i les dificultats d’enguany, és responsabilitat de les administracions públiques fomentar la tornada a la normalitat i treballar per recuperar la confiança del públic de la cultura, tot prioritzant la contractació del teixit cultural local i dinamitzant-lo”.

Noguera: “tot i les dificultats d’enguany, és la responsabilitat de les administracions públiques fomentar la tornada a la normalitat i treballar per recuperar la confiança del públic i apostar per la contractació del teixit cultural local”

En paral·lel, algunes d’aquestes activitats sorgeixen dels festivals Palma Dansa i Palma de Primavera, que enguany no s’han pogut celebrar a causa de les restriccions sanitàries vigents al seu moment. En aquest sentit, Noguera ha recordat que “ens vàrem comprometre amb el sector a no suspendre cap activitat cultural, sinó sempre a reprogramar-les i així ho estam fent. A més, seguim apostant per acostar la cultura als barris més vulnerables de la nostra ciutat a través de les nostres programacions”.

Una de les activitats que s’ha anat consolidat al llarg dels darrers anys després de la seva recuperació és el Cançons de la Mediterrània. Enguany, seguint també els objectius del Pla de Xoc, el festival Cançons de la Mediterrània consistirà en una programació 100% local i se celebrarà del 20 al 25 de juliol tots els dies a les 21.30h a Ses Voltes. Autors com Joana Gomila i Laia Vallès o grups mítics de la música d’arrel de les Illes Balears com Aires Formenterencs actuaran a l’escenari d’aquest emblemàtic espai de Palma. A més, el divendres 24 de juliol se celebrarà un homenatge a un dels grups referents de la música popular de Menorca, Traginada, amb la participació i la particular visió de solistes menorquins tan reconeguts com Cris Juanico, Maria Camps, Clara Gorrias, Anna Ferrer, Miquel Mariano i Guiem Soldevila. En aquesta edició hi actuaran també els grups Saó, Nafas Ensemble i els Grollers de Sa Factoria.

D’altra banda, SimfoVents – Banda Municipal de Música de Palma oferirà una sèrie de concerts didàctics per a infants i públic familiar a finals de juny i principis de setembre a diferents barris de Palma. A més, durant el mes de juliol realitzarà 5 concerts cada dijous a les 20h al Castell de Bellver per al públic general, el darrer dels quals comptarà amb la participació d’Elena Susilla, on a través de la música de SimfoVents Palma la ballarina anirà creant una improvisació.

Pel que fa a dansa, Ginoide, Galejar o En construcción, seran alguns dels espectacles que es podran gaudir aquest estiu amb l’actuació de les companyies Emilio Roig, Manipulats, Muevelow, Perfect Fatal Error, Catalina Lans i Gianni Penna, Baal Dansa i Una i Una, i una batalla de dansa oberta “free style” que se celebrarà dia 22 de juliol a la plaça Alexandre Fleming.

La programació d’aquest estiu inclourà espectacles de dansa, de música clàssica, de música electrònica i de cançó d’arrel, així com tallers, cinema o concerts didàctics.

La música clàssica prendrà com a escenari diferents patis de Palma com el Museu de Mallorca, Can Oms o Can Balaguer, de la mà de Ferran Pisà, el duo Xisco Aguió i Pere Fiol, Kad Trio i Gabriel Fiol. Quant a la música electrònica aquesta arribarà a diferents barris de Palma amb un live set i un taller social per part de Simone (Diego Iribe) i el duo “Piergo” format per Pere Bujosa i el pianista i productor establert entre Barcelona i Mallorca Diego Hervalejo.

Per la seva banda, Contreras ha afirmat que “la programació d’aquest estiu serà una programació especial, adaptada als requeriments de la situació actual però a la vegada rica i variada, de diferents disciplines i arrelada, amb la qual podrem gaudir dels millors creadors de les Illes Balears en els àmbits de la música i de les arts escèniques”.

Finalment, cal remarcar que per tal de poder donar compliment a les normatives sanitàries actuals de control d’aforaments i d’evitar aglomeracions innecessàries, tothom que vulgui assistir als espectacles d’aquest estiu haurà de descarregar-se prèviament la seva invitació a través de l’APP Palma Cultura així com de la web www.palmacultura.cat, on a més es podrà consultar tota la informació al detall.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email