Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Consell Municipal de la Infància reprèn les reunions presencials

Palma, 30 de juny de 2020- El Consell de la Infància i l’Adolescència de Palma ha reprès aquest dimarts horabaixa les sessions ordinàries de forma presencial. La sala de l’Espai23 de PalmaActiva, al carrer Socors de Palma, ha acollit la sisena trobada del Consell de la Infància, un òrgan de participació creat el gener de 2018 per recollir la visió i les necessitats dels nins i nines per tal de poder-les incorporar al procés de millora de ciutat.

Durant el confinament, el mes d’abril, el batle es reuní de forma telemàtica amb els consellers i conselleres del Consell d’Infants de Palma per conèixer de primera mà com estaven vivint el confinament. Avui per primera vegada s’han pogut reprendre les trobades de forma presencial. També han acudit el batle de Palma, José Hila, el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la directora general d’Infància, Margalida Gayà.

“Vull agrair-vos tota la feina que heu fet i, sobretot, vull dir-vos l’orgullós que estic de poder compartir amb vosaltres aquest espai de reflexió, on podem escoltar les vostres propostes i fer-les realitat”, ha dit el batle. Hila ha remarcat la importància de reprendre les sessions presencials. “Sé que estau cansats de fer feina davant una pantalla, per això avui hem fet tot el possible perquè aquest Consell fos presencial. Ens permet tornar a veure’ns cara a cara”, ha explicat  el batle. “Gràcies per l’esforç d’aquests mesos i gràcies per estar aquí”.

Avui s’han incorporat al Consell dues noves entitats socials dedicades a la infància a Palma: Aldeas Infantiles i Espiral. D’altra banda, al setembre es reactivarà la renovació dels 32 infants d’entre 6 i 16 anys que representen els centres educatius de ciutat i d’entitats d’infància.

A més, en aquesta sisena sessió ordinària també s’ha projectat un vídeo resum amb totes les iniciatives i material elaborat pels infants en què mostren la seva experiència i vivències durant el confinament.  “És força emotiu i encoratjador veure com els nens són capaços de viure amb serenor i optimisme una situació tan complexa com la que hem viscut”, ha assenyalat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Propostes

En aquesta primera trobada presencial, el Consell també ha tractat la proposta dels infants de donar visibilitat a sis dones que han destacat en els seus àmbits: Aina Moll, Alba Torrens, Ada Hegerberg, Katherine Switzer, Pilar Montaner i Alicia Sintes. En aquest sentit, el batle ha informat que s’està preparant una campanya per xarxes socials basada en les informacions que han recollit els consellers i les conselleres que es presentarà en el proper Consell de la Infància, que tindrà lloc el novembre. A més, també es convidarà a una de les dones seleccionades perquè pugui explicar-los la feina que duen a terme.

Durant la trobada, també s’ha compartit amb els membres del Consell de la Infància i l’Adolescència les propostes resultants de la sessió de control Parlamentari a la qual varen poder participar durant el confinament. Ser-hi present va permetre compartir experiències amb altres Consells d’Infància i polítics de diferent àmbits, com ara la Conselleria d’Afers Socials, el Consell d’Eivissa o l’IMAS. A més, els consellers i conselleres han rebut de primera mà la informació sobre les actuacions del Pla d’estiu per infants i joves que les diferents àrees de govern han posat en marxa aquests dies.

La constitució del Consell de la Infància ha estat una de les mesures més importants a l’hora d’aconseguir el segell de reconeixement “Ciutat Amiga de la Infància” atorgat per UNICEF Comitè Espanyol a l’Ajuntament de Palma el novembre de 2018. Noguera ha explicat que el consistori fa feina per obrir nous espais de participació, reflexió i construcció de la ciutat del present i del futur. “És imprescindible escoltar els nins, saber què senten, què pensen, volem mirar amb els ulls dels infants perquè volem que Palma sigui la millor ciutat per als nostres menuts i estam convençuts que tenen molt a dir”

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email