Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma, Eivissa i Maó exigeixen al Govern de l’Estat la derogació, de forma immediata, de la “Llei Montoro”

Palma, 30 de juny de 2020.- Aquest dimarts, els ajuntaments de Palma, Maó i Eivissa s’han coordinat en una acció per fer un front comú i exigir al Govern de l’Estat que derogui la “Llei Montoro” i flexibilitzi la regla de despesa,  per tal de permetre que els consistoris sanejats puguin utilitzar les seves partides del romanent i superàvit de 2019 davant l’actual situació d’emergència.

En aquest sentit, cal recordar que, en aquests moments de màxima dificultat, els ajuntaments estan incrementant la seva partida de despesa per pal·liar els efectes del Covid-19, amb la premissa de poder donar la millor resposta possible a les necessitats de tots els ciutadans i ciutadanes d’aquestes ciutats.

Per aquest motiu, i davant la falta d’avanços en aquest sentit, els tres Ajuntaments insten al Govern central i al president de l’Executiu a retornar, de forma immediata, l’autonomia de gestió als consistoris que tinguin els seus comptes sanejats, per poder encarar l’actual situació d’excepcionalitat,  amb màxima capacitat de resposta. En el cas de l’Ajuntament de Palma, la derogació de llei Montoro suposaria poder disposar de 35 milions d’euros provinents del superàvit i del romanent de 2019, que no poden ser utilitzats pel consistori palmesá, a conseqüència d’aquesta normativa.

El batle de Palma, Jose Hila, ha afirmat que “ja fa tres mesos que els ajuntaments estam demanant al Govern central poder emprar els romanents per poder atendre les necessitats urgents de la ciutadania”. “És intolerable que no haguem obtingut cap resposta, per això volem ja una resposta i que sigui que se’ns permet poder utilitzar l’estalvi que durant anys els ajuntaments hem pogut obtenir gràcies a la bona gestió, és urgent que es pugui disposar d’aquests doblers ja”, segons Hila.

El Batle de Maó, Héctor Pons ha argumentat que “passen els dies i veiem que no es produeixen avanços en aquest sentit”. Per altra banda, Héctor Pons ha recordat que “cada vegada estem suportant més despeses per pal·liar les efectes del Covid, estem assumint la neteja i la desinfecció dels espais públics i també estem donant resposta a l’augment de l’atenció social”.

Per la seva part, l’Alcalde de la ciutat d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha recordat també que “estem vivint un moment de màxima dificultat”. “Som un Ajuntament sanejat i, ara més que mai, no té cap sentit mantenir la regla de despesa” . En aquesta mateixa línia, Rafa Ruiz ha argumentat que el consistori que lidera disposa de “molts estalvis que provenen dels impostos que ha pagat la nostra ciutadania i que no es poden utilitzar”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email