Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort invertirà gairebé 1 milió d’euros en renovar per complet les infraestructures i el paviment del parc de la Mar

Palma, 1 de juliol de 2020.-L’Ajuntament de Palma, amb ajuda del Pla Anual d’Impuls al Turisme Sostenible, invertirà un total de 955.414  euros en millorar l’accessibilitat del parc de la Mar.

Es tracta d’una primera fase d’un pla de renovació integral d’aquest parc que s’inaugurà ara fa 35 anys i que millorarà l’estètica de l’entorn de la Seu i la Murada de de la ciutat.

El projecte, que avui s’ha presentat i que s’aprovarà per Junta de Govern una vegada hagi passat per la comissió de centre històric que se celebra la setmana que ve, manté el disseny i la configuració actual d’aquest espai emblemàtic, renovant per complet les instal·lacions i infraestructures existents, amb l’objectiu de que sigui un espai més segur i accessible i amb materials que harmonitzen amb l’entorn històric i que s’adapten a l’ús intensiu per a esdeveniments que es fa actualment.

La previsió és que les obres puguin iniciar-se durant el primer trimestre de 2021 i el termini d’execució seran 18 mesos.

En aquesta primera fase s’intervindrà a l’espai del parc que comença a la rampa de baixada situada a les grades properes a Antoni Maura i inclou tota l’esplanada situada davant del local comercial i l’aparcament i la rampa de pujada al pont.

En concret, es renovaran en aquesta primera fase un total de 6.000 metres quadrats de paviment del parc, 240 metres lineals de barana i es repararan 73 metres lineals de la vorera que limita amb el llac.

Renovació integral:

  • Substitució del marès per rajola  pre- fabricada que que harmonitza amb els colors  tradicionals d’aquest espai: el parc de la Mar es va construir amb materials tradicionals com el marès l’any 1984. Aquest element ha patit un important desgast i, degut a la seva complicada reparació, genera un perill per als vianants que ara s’eliminarà per complet. El material es substituirà amb una rajola prefabricada que es produïrà expressament per aquest espai i que harmonitzarà cromàticament amb el conjunt històric de la murada, catedral i Almudaina als quals el parc hi dóna accés. Així, es dotarà aquest espai d’un paviment d’una tonalitat neutra similar al marès però amb la resistència adequada per esdeveniments que tenen lloc a l’actualitat.
  • Escala de formigó i barana: es construeix la barana de l’escala i de la rampa de bell nou, ja que estan en mal estat.
  • Vorera amb llac: es substituirà per peces de formigó fabricades “in situ”.
  • Nou mobiliari urbà: es renovaran fonts, bancs i papereres, que es substituiran per elements del mobiliari urbà adaptats a la normativa d’accessibilitat. Així, s’instal·laran 10 bancs i papereres accessibles i dues fonts accessibles.
  • Nova il·luminació led creant una il·luminació específica per a l’embarcador i també per il·luminar el mural de Joan Miró: s’actualitzaran les instal·lacions d’enllumenat amb un total de 41 noves lluminàries tipus Led. A més, es crea una il·luminació específica a la zona de l’embarcador, amb la instal·lació de 170 metres de tires led. Aquesta actuació permetrà millorar l’estètica d’aquest espai durant el vespre. L’actuació contempla la instal·lació de fanals desmuntables per la celebració del cinema a la fresca durant l’estiu i la instal·lació de 7 fanals al terra per il·luminar el mural de Joan Miró. Amb tot es preveu un estalvi energètic de 18MWh
  • Renovació de la xarxa de reg: es contempla la instal·lació d’una xarxa de regla de connexió de reg mitjançant goteig i nous punts de connexió.

El parc de la Mar té una superfície de 91.356 metres quadrats que inclou un total de 25.320 metres quadrats de llac.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email