Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma Cultura aprova la convocatòria de subvencions per a la producció i dinamització cultural a Palma

La Coordinadora general de Cultura, Francisca Niell.

Palma, 8 de juliol de 2020- La Junta de Govern ha aprovat avui les bases de la convocatòria pública de subvencions per a la producció i l’activitat de dinamització cultural de la Ciutat per al 2020. Aquesta convocatòria s’afegeix a la dels espais culturals dins el Pla de Xoc engegat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma per minimitzar els efectes negatius del COVID-19. S’hi destinaran 100 mil euros i s’hi podran acollir projectes de l’àmbit de les Arts escèniques, del cinema i l’audiovisual, de la música, de promoció de la lectura. “Com a novetat, enguany es creen dues noves línies: la dels espais de creació i producció d’obres audiovisuals dutes a terme entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2020”, ha explicat la Coordinadora general de Cultura, Francisca Niell.

“L’ecosistema cultural de Palma està format per un ampli conjunt de professionals, espais i pràctiques que enriqueixen la vida cultural i social de la nostra ciutat. Aquestes subvencions que posam en marxa avui estan pensades per oferir recursos a aquests professionals, i més a un moment tan inestable com el que estem vivint. Les diverses modalitats fan que es puguin presentar un ampli ventall de persones i espais del món de la cultura”, ha dit Niell.

Antoni Noguera: ” La nostra aposta amb la sostenibilitat del sector és clara, per això anam complint punt per punt el decàleg de mesures en suport del teixit cultural que presentàrem”.

En concret, les subvencions es divideixen en les següents categories amb la pertinent dotació pressupostària:

  1. Projectes de l’àmbit de les Arts escèniques, Cinema i l’Audiovisual, Música i Promoció de la lectura: 52 mil euros.

Inclou projectes de l’àmbit de les arts escèniques (teatre, dansa, circ), projectes relacionats amb el cinema i l’audiovisual, festivals de cinema, mostres i programacions musicals, festivals i mostres que signifiquin una millora el relació amb l’oferta d’arts escèniques de la ciutat. També s’hi poden presentar iniciatives de promoció i difusió de l’activitat literària i la lectura que cerquin millorar els índex de la lectura i la divulgació del patrimoni literari. En aquesta darrera línia se subvencionaran els projectes que han assolit la puntuació mínima establerta, per ordre de puntuació fins a exhaurir la partida econòmica de la línia.

  1. Espais de creació: 18 mil euros

Poden optar a aquesta convocatòria els espais ubicats a la ciutat de Palma de titularitat i/o gestió privada i que acreditin un funcionament estable com a espais de creació artística contemporània o com a espais impulsors de projectes de suport als processos de creació en les fases de recerca, investigació, creació, producció i exhibició, com a mínim durant els dos darrers anys anteriors a la publicació de la convocatòria.

  1. Producció d’obres audiovisuals que apostin per les temàtiques d’interès social i cultural per a la ciutadania de Palma: 30 mil euros

Poden optar a aquesta convocatòria les obres audiovisuals incloses dins la categoria de curtmetratges i llargmetratges documentals (52 minuts com a mínim) que tenen com a temàtica problemàtiques socials o temes d’interès cultural per a la ciutat de Palma. Poden presentar l’obra acabada o una part del procés de producció (investigació i guió, producció, postproducció…) en el marc del projecte global. Els projectes han d’estar realitzats entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2020.

“Punt per punt anam complint el decàleg de mesures en suport del teixit cultural que presentàrem en els moments més complicats de l’estat d’alarma. En un diàleg constant amb el sector, fem feina per seguir donant suport al teixit cultural de la nostra ciutat”, ha dit tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email