Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Projecte Escudella, menús que garanteixen una alimentació saludable i de proximitat

El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, acompanyat d’altres càrrecs del consistori palmesà, han visitat l’escola infantil de Son Roca per conèixer de primera mà el projecte Escudella.

Palma, 14 juliol del 2020- El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, acompanyat per alguns membres del consistori; la gerent del Patronat Municipal d’Escoles Infantils, Tina Horrach; l’assessor tècnic en organització de cuines comunitàries, Ernesto Serrano, la nutricionista col·laboradora de l’Associació de Menjadors Ecològics i responsable de l’elaboració dels menús, Maria Blanquer, i Alicia Martínez, representant de la cooperativa agrícola Coaneagra, han visitat l’Escola Infantil de Son Roca per a conèixer de primera mà el projecte Escudella.

Es tracta d’un programa posat en marxa aquest curs per a impulsar una alimentació saludable i de proximitat, i també treballa els hàbits alimentaris dels infants. Durant la crisi sanitària provocada pel covid-19 ha continuat donant servei a 241 famílies i ha comptat amb una aportació de 14.000 € del Fons d’Urgència i Solidaritat de la Fundació Carasso. Aquesta aportació ha permès cobrir el cost tècnic per a configurar el projecte, comprar carmanyoles de vidre perquè les famílies puguin endur-se el menjar a casa durant el confinament i millorar els equipaments de les cuines.

Cuineres del projecte Escudella.

“Des de la Regidoria es vol contribuir a una alimentació saludable, sostenible i vinculada a la producció agrícola i ramadera de Mallorca”, ha remarcat el regidor. “Sabem que l’alimentació és una base imprescindible per al correcte desenvolupament dels nostres infants, per això optam per un canvi integral en la manera de gestionar totes els aspectes relacionats amb l’alimentació, seguint criteris de salut, sostenibilitat i sobirania alimentària”.

Llorenç Carrió: “Posàrem en marxa el projecte el febrer i, malgrat l’estat d’alarma, durant el procés de desescalada hem aconseguit mantenir el servei oferint a les famílies que poguessin recollir els àpats per als seus infants. Aquest estiu el Patronat Municipal d’Escoles Infantils recuperarà el servei d’estiu habitual i l’oferirà a 71 infants. Ara estam preparats per a futurs canvis d’escenari”.

Amb aquest projecte s’aconsegueixen els següents objectius primordials:

– Millorar l’alimentació i fer-la més saludable i sostenible amb productes locals i de quilòmetre zero de petits productors.

– Lluitar contra el canvi climàtic, ja que els recorreguts que han de fer els aliments es redueixen i amb aquests les emissions atmosfèriques.

– Posar l’educació pública i l’escola infantil com a exemple de qualitat.

– Continuar fent de Palma una ciutat Amiga de la Infància

La nutricionista Maria Blanquer ha remarcat la importància d’una alimentació saludable i sostenible. En aquesta línia, el cuiner Ernesto Serrano ha destacat l’esforç del personal del Patronat per a adaptar-se als canvis produïts a les cuines amb el nou projecte. Alicia Martínez, representant de la cooperativa Coanegra, ha manifestat l’interès del projecte per al sector agrari de l’illa i el desig que tengui continuïtat i serveixi d’exemple per a d’altres administracions.

El projecte Escudella suposa un canvi integral en la manera de gestionar tots els aspectes relacionats amb l’alimentació a les escoles infantils, seguint criteris de salut, sostenibilitat i sobirania alimentària.

En aquesta visita els assistents han pogut degustar dos dels menús del programa Escudella. En concret, han tastat un plat de llenties amb verdures de temporada, i un de galets amb salsa de pastanaga i pollastre i fruita de temporada.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email