Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Miquel Rayó dóna més de 540 llibres per a la biblioteca infantil de Nou Llevant

L’escriptor Miquel Rayó, un dels crítics i autors de literatura més reconeguts i prolífics de l’illa en literatura infantil i juvenil, ha fet aquesta donació de  llibres infantils i juvenils de diverses temàtiques, entre els quals destaquen els àlbraums il·lustrats i els contes.

Palma, 15 de juliol del 2020.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, la coordinadora General de Cultura, Francesca Niell i la cap de biblioteques, Margalida Plomer, han recepcionat els llibres que ha donat l’autor Miquel Rayó a la biblioteca del Nou Llevant. Es tracta d’una biblioteca infantil per a infants de 3 a 12 anys. L’escriptor mallorquí ha donat uns 540 exemplars de llibre infantil i juvenil de diverses temàtiques, entre els quals destaquen els àlbums il·lustrats i els contes. En total són més de 10 capses de cartó que han arribat a la biblioteca. Ara, els bibliotecaris faran la feina de catalogació i en poc temps estaran disponibles per al públic.

Antoni Noguera: “Palma és una Ciutat Amiga de la Infància, i tenir una biblioteca infantil i de qualitat reforça el lligam amb els més petits”.

El tinent de batle, Antoni Noguera, ha explicat que “aquesta donació serà molt important tant per consolidar el fons bibliogràfic de les biblioteques, com també com a recurs per a realitzar activitats de foment a la lectura. En aquest cas, tenim la sort que el contingut i la qualitat de la donació encaixa perfectament amb la finalitat d’aquesta biblioteca. Palma és una Ciutat Amiga de la Infància, i tenir una biblioteca infantil i de qualitat, reforça el lligam amb els infants”.

Per la seva part, Miquel Rayó ha explicat que “no sent cap tristor, sinó, tot el contrari: una gran alegria. I em sent satisfet. És difícil, a hores d’ara, donar llibres. Quasi ningú -vull dir: quasi cap institució- no els vol. La part més gran dels llibres que hem donat aquesta vegada són nous, tenen només una sola lectura o dues. D’altres potser tenen més lectures i es notaran un poc gastats. Recoman, no obstant, que siguin conservats i posats a disposició dels lectors infantils i/o juvenils en aquest barri o en un altre, perquè en algun cas són llibres que ja no es troben al mercat, o de col·leccions que ja no existeixen, que ja no s’editen”. L’autor també ha explicat que encara té més llibres que faran el mateix camí “cap a on han de ser; insistesc: en una biblioteca pública, a l’abast dels ciutadans de Palma. Qui sap si trobaran, cadascun d’aquests llibres, el seu lector, la seva lectora? Qui sap si es crearà, gràcies a la seva lectura nova, un bell futur? Qui sap si donaran un poc d’assossec? O si inquietaran qualque esperit…?”, s’ha preguntat l’escriptor.

Una part dels llibres donats per Miquel Rayó a la Biblioteca de Nou Llevant.

Val a dir que Miquel Rayó sempre ha estat al costat de les biblioteques (escriptor, crític, lector i divulgador) i n’és un gran defensor. “Aquest gest en demostra el sentiment i professionalitat”, ha dit la Niell.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email