Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament i la UIB signen un protocol de col·laboració per desenvolupar el Districte d’Innovació al Nou Llevant

Palma, 22 de juliol de 2020.- L’Ajuntament de Palma i la Universitat de les Illes Balears han signat aquest dijous el protocol que marca l’inici de la col·laboració entre l’Ajuntament i la UIB per desenvolupar el Districte d’Innovació al Nou Llevant. Amb la signatura es formalitza el compromís d’ambdues institucions per posar en marxa el projecte. A l’acte hi ha estat present la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, com àrea impulsora de la iniciativa, el batle de Palma, José Hila, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet.

Per a Neus Truyol, “el Nou Llevant representa un espai d’oportunitat per impulsar la diversificació econòmica des del camp de la innovació social i econòmica. Per fer-ho és imprescindible la cooperació entre institucions. Per això és una gran noticia la signatura protocol amb la UIB. El sistema educatiu i la formació han de ser líders en construir una economia més arrelada a les necessitats socials i la protecció del nostre entorn. Molt positiu que la universitat penetri dins la trama urbana, així estarà més aprop dels barris i la gent i les empreses. Per una economia innovadora necessitam la complicitat de la UIB. I així treballar conjuntament per uns sectors econòmics amb millors llocs de treball i major qualificació professional”.

El batle de Palma, ha afirmat que “el Nou Llevant és un dels principals punts de la ciutat on volem implementar una transformació urbana. Com? Connectant el món de la recerca, l’empresarial i els agents socials del barri amb l’objectiu de crear un nou centre per a Palma, un centre dedicat a la innovació i que té la seva base en la diversificació de l’economia”. Hila ha afirmat que el projecte “és una oportunitat per a Palma i, per això, la implicació de la Universitat és fonamental per ajudar-mos en el nostre objectiu, un objectiu que ara ja és comú. Formalitzam aquesta primera passa i esperam que més institucions, tant públiques com privades, es sumin al projecte”.

Per la seva part, el rector de la UIB ha destacat “la importància que la creació d’un districte d’innovació té per atraure i conservar talent, en tots els àmbits de coneixement. La transferència de coneixement per part de la UIB és una peça clau per generar recursos i contribuir al desenvolupament i diversificació econòmica de la ciutat i de la comunitat”.

El protocol és la fulla de ruta que formalitza les passes que, a partir d’ara, ambdues institucions desplegaran per donar forma al Districte d’Innovació. La base de la proposta es centra en el treball desenvolupat per l’Àrea de Model de Ciutat, que treballa per transformar el Nou Llevant en un nou pol econòmic de Palma centrat en la innovació. En aquest model de transformació urbana, econòmica i social, el protocol marca el paper clau de la Universitat com a pol de transferència del coneixement i d’atracció i retenció del talent, tal i com es marca al protocol.

Acord

L’acord es marca diferents objectius, que són els següents:

  • Treballar en cooperació amb els 4 agents clau per generar un autèntic ecosistema innovador: l’administració pública, el teixit empresarial, el sector acadèmic i la ciutadania(quàdruple hèlix). Es cerca la implicació i la revitalització dels actius industrials i de coneixement existents, la creació d’activitats i programes encaminats a promoure la col·laboració, la innovació i les iniciatives conjuntes, dins o fora del Districte.
  • Els principals sectors econòmics que promourà el projecte de Districte d’Innovació seran els següents:
    • La innovació tecnològica i industrial.
    • El turisme i la innovació.
    • La transició energètica: Eficiència energètica i Energies renovables.
    • Les indústries culturals i creatives.
  • Configurar una mesa de treball permanent per garantir l’acceleració del projecte de creació del Districte d’Innovació al sector Llevant–Façana Marítima de Palma per tal que sigui possible en un futur pròxim.
  • Analitzar la viabilitat i, si escau, promoure la localització d’infraestructures de la Universitat de les Illes Balears al sector Llevant de Palma, com ara laboratoris d’enginyeria, espais de transferència de coneixement oberts a la ciutadania i aules de formació STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art, matemàtiques).
  • Posar en marxa un sistema de governança del conjunt del Districte d’Innovació coordinat per l’Ajuntament de Palma amb el suport de la Universitat de les Illes Balears.
  • Treballar per aprovar un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, la UIB i altres institucions públiques o privades que vulguin afegir-se.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email