Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat rehabilita tres edificis del Patronat Municipal de l’Habitatge

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i el batle de Palma, José Hila, han visitat les obres de rehabilitació als edificis dels carrer Aragó i que són propietat del Patronat Municipal de l’Habitatge.

Palma, 27 de juliol de 2020.- La regidoria de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, rehabilita tres edificis propietat del Patronat Municipal de l’Habitatge. Les obres formen part d’una adjudicació d’obra de rehabilitació de les cobertes de tres edificis del parc d’habitatge públic municipal amb una inversió total d’1.176.488,4€ a l’edifici conegut com el Tirador, situat als carrers Damas Calvet, Goethe i Miquel del Sants Oliver, i a dos edificis dels tres edificis que conformen el conjunt del Carrer Aragó. En total, beneficiaran a 73 habitatges públics.

El batle José Hila i la regidora Neus Truyol han comprovat en primera persona l’evolució d’aquesta rehabilitació i han pogut conèixer els detalls de l’estat de la mà de l’arquitecte responsable de l’obra i el gerent del PMH-Riba, Josep Maria Rigo, responsable del contracte.

La regidora de Model de Ciutat ha afirmat que “el nostre objectiu és facilitar l’accés a l’habitatge digne i situar les persones vulnerables en el centre de les prioritats públiques. Apostam per millorar el parc públic, per fer-lo créixer amb la cessió de solars a l’IBAVI i per generar noves fórmules de creació d’habitatge públic. Dins les nostres competències. Ara bé, necessitam el suport del Govern i de l’estat per poder fer més inversions públiques”.

En aquest sentit, la regidora de Model de Ciutat ha recordat que aquestes obres que han visitat avui s’han pogut dur a terme gràcies a la possibilitat de reinvertir el romanent del pressupost del 2018. “Si l’estat, davant la situació d’emergència habitacional agreujada per la crisi social i econòmica post COVID, no permet operacions d’endeutament i inversió pública dels romanents de pressupost, els ajuntaments no podrem atendre les persones més vulnerables. Confiam que relaxaran les restriccions financeres per reinvertir en les persones primer”. Rigo, per la seva part, ha ressaltat que “aquesta intervenció s’havia convertit en urgent per l’antiguitat dels edificis, ja que els darrers anys només s’han dut a terme obres de manteniment i rehabilitacions puntual”.

Neus Truyol: “El nostre objectiu és facilitar l’accés a l’habitatge digne i situar les persones vulnerables en el centre de les prioritats públiques”

Els detalls de les tres obres simultànies que s’estan executant amb una inversió total d’1.176.488,4€ són:

  • Obres a dos edificis del carrer Aragó: canvi de cobertes en edificis plurifamiliars ubicats al carrer Aragó i Editor Caldentey. Els dos lots varen ser adjudicats a Obras y Promociones Comas S.A. per un import de 215.010,40€ i 263.841,14€, respectivament. Aquesta beneficiarà a 28 habitatges i la intervenció és per a substituir els forjats de les cobertes així com l’aïllament i impermeabilització de les mateixes cobertes El termini d’execució també és de 6 mesos. A més, està prevista la rehabilitació interior de dos habitatges ubicats en aquests edificis amb un cost de 100.000 euros.
  • Obra a l’edifici del Tirador: un canvi de cobertes a l’edifici plurifamiliar entre mitgeres ubicat als carrers Miquel Sants Oliver, Damas Calvet i Goethe, conegut com edifici del Tirador. Es va adjudicar a Zima Desarrollos Integrales S.L. per un import total de 697.636,86€, i un termini d’execució de les obres de 6 mesos. Beneficia a 45 habitatges municipals.

Truyol ha recordat que aquestes obres se sumen a d’altres ja realitzades i finalitzades el darrer trimestre de l’any 2019 al carrer Sant Magí i la Plaça Cerdà, així com també al carrer M.A. Llauger i actuacions als edificis dels carrers Damas Calvet i Barques de Bou per valor de 100 mil euros.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email