Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Comença a treballar la tuneladora que perfora el túnel per on transcorrerà el col·lector interceptor

Palma, 28 de juliol de 2020.- Aquest dimarts dematí s’ha introduït la tuneladora al pou situat al carrer Caracas, cantonada amb el carrer de Manuel Azaña, devora el parc Krèkovic. Des d’aquí iniciarà a partir de demà la perforació en direcció a l’Avinguda de Gabriel Alomar, cantonada amb el carrer de Ricardo Ortega, on es troba un altre pou. La perforació d’aquest tram es realitzarà durant 4 mesos, després dels quals es traslladarà per iniciar la perforació d’un altre dels 5 trams en els quals s’ha dividit l’obra, fins a finalitzar en un termini de 18 mesos la perforació dels 3 km que separen la depuradora EDAR Palma II, del Coll den Rebassa, del punt d’inici d’aquesta infraestructura a les avingudes.

La tuneladora començarà a fer la canonada de 2 metres de diàmetre i 3 quilòmetres de llargària que ha recollir les aigües d’aquesta part de la ciutat i portar-les al tanc de laminació que s’està fent devora la central elèctrica. Des d’allà, les aigües aniran a la depuradora una vegada les pugui absorbir.

Aquesta actuació forma part del projecte conjunt de col·lector interceptor i dipòsit de laminació, unes infraestructures destinades a recollir, conduir i emmagatzemar aigües residuals i pluvials per a depurar-les i evitar vessaments a la badia de Palma en casos de pluges. Les obres tenen un pressupost global de 22.609.330 € (10.771.690 € el dipòsit de laminació i 11.837.640 € el col·lector interceptor) i generen una mitjana de 40 llocs de feina directes. El finançament l’aporta la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears a través del cànon de sanejament.

Una vegada realitzats aquests projectes es podran reduir en un 90 % els abocaments de la conca del Baluard del Príncep que afecten a les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí, posant fi a la majoria dels tancaments d’aquestes platges.

La feina per a fer possible el col·lector va ser iniciada durant l’anterior mandat per la ex-presidenta d’EMAYA i actual regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, qui va recuperar el cànon de sanejament, eliminat pel Partit Popular; aconseguint que el Govern de les Illes Balears invertís 35 milions d’euros, 20 dels quals es van invertir en el tanc de laminació i el nou col·lector.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email