Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El projecte de transformació del carrer Nuredunna en un eix verd per a les persones incorpora la plaça de les Columnes

La Junta de Govern ha aprovat el projecte executiu de la reurbanització, que preveu renaturalitzar el carrer omplint la part central amb diferents plantes mediterrànies que ajudaran a combatre l’efecte illa de calor.

Palma, 29 de juliol 2020.- La Junta de Govern ha aprovat avui el projecte executiu que transformarà el carrer Nuredunna en un eix verd per a les persones. Com a novetat, la proposta final incorpora la plaça de les Columnes i, per tant, la intervenció acabarà a la plaça. El pressupost de l’actuació és de 3 milions d’euros. La previsió és que les obres es puguin licitar abans que acabi l’any i comencin el 2021.

El projecte transformarà aquesta zona de 10.904 metres quadrats de superfície  en un nou concepte urbanístic que pretén renaturalitzar l’espai urbà i dotar Palma d’espais més sostenibles, més verds i més amables. L’actuació s’estendrà a la plaça de les Columnes, continuant amb la plataforma única i amb el mateix paviment, així com l’enllumenat públic. Per això s’haurà de reconfigurar la circulació rodada de la plaça. També es duran a terme actuacions de millora a la plaça com, per exemple, la substitució del paviment de la zona de jocs, la restauració de tota la columnata i la pèrgola o l’execució d’accessos que faran que la zona sigui accessinble.

Un nou espai verd

Amb aquest projecte, a més, es vol revertir el concepte d’illa de calor que es dona als espais urbans de les ciutats creant un nou concepte de zona verda i minvant la presència de materials com el formigó i l’asfalt. Així, una de les grans novetats d’aquest eix verd serà que l’espai central del carrer es transformarà en un carrer parc continu  on només es permetrà la circulació rodada transversal. Aquesta part central estarà formada per grans jardineres on es plantaran diferents espècies arbustives mediterrànies, planes aromàtiques i entapissants que ompliran aquest carrer, actualment amb una fisonomia molt urbana, de color i frescor. En concret, el projecte preveu plantar arbres de port mitjà (pruners vermells, xiprers i alzines); plantes arbustives (laurentina, rosa de Síria, ginebró i espècies entapissants (Bella ombra, herba donzella).

Aquesta actuació va acompanyada del manteniment dels arbres laterals, un total de 40 plataners, que es mantindran i es dotaran d’escocells més grossos per garantir el seu creixement i permetre que donin ombra.

El pressupost és de 3 milions d’euros i l’execució, d’uns 14 mesos des que comencin les obres.

Es realitzaran una sèrie d’actuacions per dotar aquest espai d’una fisonomia de parc:

  • Pavimentació continua amb plataforma única.
  • Reconversió en un carrer per a vianants integral a excepció de la circulació de vehicles de serveis i accés a aparcaments privats.
  • Mantenir arbrat existent i crear noves zones verdes centrals.
  • Incorpora nous espais urbans d’estància i jocs infantils.
  • Substitució de l’enllumenat públic per millorar l’eficiència energètica.
  • Incorporació d’un sistema de drenatge sostenible i xarxa de pluvials.

El projecte preveu a més suprimir el túnel de sortida de vehicles des d’avingudes. Aquesta actuació es realitzarà mitjançant la construcció d’un mur al principi de la rampa de sortida i l’adaptació de totes les instal·lacions a la normativa vigent.

La reconversió en un carrer per a vianants integral suposarà la supressió d’unes 70 places d’aparcaments al carrer Nuredunna.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email