Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

PalmaCultura inicia els tràmits per a cercar un local a Pere Garau on poder instal·lar una biblioteca municipal

Palma, 28 de juliol de 2020- La Junta de Govern ha aprovat avui el plecs de condicions per a l’arrendament d’un bé immoble a Pere Garau per a instal·lar una biblioteca a la barriada. “Pere Garau té una població aproximada de 30.000 persones, i no disposa d’equipaments culturals públics. És una demanda i una necessitat social que hem de resoldre”, ha dit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

El preu del contracte s’establirà en una renda mensual que podrà oscil·lar entre els 800 i els 2.100 euros + IVA per mes, però podrà ser millorat a la baixa pels proposants. Pel que fa a la situació, superfície i característiques de l’immoble, s’han definit 4 zones prioritàries en funció de les variables de necessitat de serveis, distància amb altres biblioteques, proximitat de línies de transport públic i transport de població en general:

  • Zona de prioritat 1: Plaça Pere Garau
  • Zona de prioritat 2: Delimitada pels carrers Joan Bauzà, Jeroni Rosselló, Beatriu de Pinós, Isidor Antilló, Bartomeu Torres i la Zona 1 (fins a la plaça Pere Garau).
  • Zona de prioritat 3: Delimitada pels carrers Joan Bauzà, Plaça Francesc Garcia Orell, Nuredunna, Pere d’Alcàntara Penya, Aragó, Faust Morell, i la Zona 2 (Isidor Antillon, Jeroni Rosselló…).
  • Zona de prioritat 4: Delimitada pels carrers, Aragó, Metge Josep Darder, Plaça Miquel Dolç, Reis Catòlics, Gabriel Carbonell, i les zones 2 i 3 (Bartomeu Torres, Isidor Antillon, Faust Morell).

Tot i les zones prioritàries s’han marcat també una sèrie de carrers amb interès especial i que comptaran amb una doble puntuació:

Plaça Pere Garau

Luca de Tena

Faust Morell

Nicolau de Pacs

Uetam

Francesc Manuel de los Herreros

Arquebisbe Aspàreg

Adrià Ferran

Plaça Francesc Garcia Orell

Gabriel Llabrés

Capità Vila

A més de la ubicació, l’immoble haurà de complir una sèrie de característiques constructives:

-Tenir una superfície mínima de 200 metres quadrats

-Estar situat en planta baixa, acabat i en perfectes condicions d’ús i que sigui adient per a l’ús al qual s’ha de destinar (espai expositiu del fons documental, zona d’atenció a públic, zona de consulta i sales per a la realització d’activitats)

-Disposar de zones amb claror natural i fàcil visibilitat des de l’exterior.

-Disposar d’un mínim de dos banys, per homes i dones, zona de serveis de neteja o amb fàcil accés i dotació d’instal·lacions suficients per ser utilitzat com a biblioteca

-Complir la normativa de supressió de barreres arquitectòniques

-Disposar d’instal·lació d’aire condicionat amb servei de fred i calor

-Disposar d’informe favorable de la ITE o estar en condicions d’obtenir-lo.

El període de licitació s’obrirà al llarg del mes d’agost i fins al 20 de setembre. Els interessats podran accedir a la documentació a través del portal de contractació de l’Ajuntament de Palma.

“La biblioteca que volem a la barriada ha d’anar més enllà de la seva funció de promoció de la lectura i el coneixement i ha d’establir relacions de cooperació amb el teixit associatiu i cultural del barri”, ha conclòs Noguera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email