Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Green Book, Una cuestión de género i Dolor y gloria: fites del Cinema a la Fresca 2020, que del 4 d’agost al 15 de setembre arriba a la 34ena edició

Enguany el cinema a la fresca s’adapta a la nova normalitat i canvia la seva ubicació a Ses Voltes, amb un total de 18 pel·lícules.

Palma, 31 de juliol de 2020- El director general de Música i Arts Escèniques de l’Ajuntament de Palma, Miquel Àngel Contreras, ha presentat avui la programació de Cinema a la Fresca d’enguany. El tradicional Cinema a la Fresca a Palma se celebrarà a Ses Voltes, amb un canvi d’ubicació provisional motivat per la seva adequació a la nova normalitat, al control de cabudes establert i al compliment de les mesures de distanciament social.

La programació de Cinema a la Fresca començarà dia 4 d’agost amb la projecció de la pel·lícula “Actrius”, com homenatge necessari a Rosa Maria Cerdà, actriu catalana que ens va deixar el passat 11 de juny. En el mateixa línia, es faran homenatges a José Luís Cuerda amb la projecció de la seva darrera pel·lícula “Tiempo Después” dia 22 d’agost i a Kirk Douglas amb el passi del film “Hombres olvidados” dia 9 de setembre, la qual a més de ser una de les gran desconegudes protagonitzades per aquest mite de la pantalla ens serveix, donada la seva temàtica, per donar començament a les activitats del Mes de Cultura Jueva a Palma.

Les projeccions s’estendran fins al 15 de setembre, amb cloenda a càrrec d’una pel·lícula emmarcada dins el Festival de Cinema Italo-espanol. Així, del 4 d’agost al 15 de setembre es projectaran 3 pel·lícules setmanals, dimarts, dimecres i dissabte.

Dimarts serà el dia de les pel·lícules en llengua catalana, como ara “Actrius” de Ventura Pons (drama, premi Goya al millor guió adaptat), “Un pla perfecte” de Michael Hoffman (comèdia) o una de les projeccions més destacades de la darrera edició del Cinema de Muntaya de Palma, com ara “La ola sin fronteras” de Julián i Joaquín Azulay, i Fernando Salem (documental), entre d’altres.

Dimecres es projectaran films en versió original per a diferents públics,  destacant “Que guapa soy” d’Abby Kohn i Marc Silverstein (comèdia), “Ultimátum a la tierra” d’Scott Derrickson (cinema clàssic), “Basada en hechos reales” de Roman Polanski (thriller).

Finalment, dissabte s’emetran diversos èxits de temporada, com ara “Bajo el mismo techo” de Juana Macías (comèdia), “Dolor y gloria” de Pedro Almodóvar (drama, temàtica LGTBI) o “Yuli” d’Icíar Bollaín (drama).

Així, es projectaran un total de 18 pel·lícules en aquest espai emblemàtic de Palma, a les quals se n’hi sumen 10 films infantils en llengua catalana, que ja han començat a realitzar-se a diferents barris vulnerables de Palma en coordinació amb l’àrea de Benestar Social i emmarcades dins el Pla d’Infància d’estiu presentat recentment. Per tant, això fa un total de 28 projeccions al llarg de l’estiu entre la programació central a Ses Voltes i les projeccions a barris vulnerables.

El director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, ha afirmat que “amb aquesta programació proposam una cartellera variada i per a tots els públics, garantint la presència de la llengua catalana i així com també reforçant l’aposta pels films en versió original. Es manté d’aquesta manera una programació que pretén agradar als amants del cinema de qualsevol edat i interessos culturals”.

Finalment, cal recordar que la cabuda a Ses Voltes és limitada i restringida per motius de salut pública per la lluita contra la Covid-19 i que per això serà necessari assistir-hi amb invitació prèvia. També serà obligatori l’ús de mascareta, ocupar el seient preassignat i mantenir les distàncies de seguretat establertes. A més, a causa de les circumstàncies actuals i de les restriccions sanitàries, es demana als espectadors que segueixin en tot moment les indicacions de l’organització.

Tota la informació i la descàrrega d’invitacions es podrà fer a través de www.palmacultura.cat i l’APP PalmaCultura, sempre amb una setmana d’antel·lació a la projecció i per a un màxim de dues persones per reserva.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email