Cultura

Sus a la primera fase del Concurs Pop Rock 2020 amb un total de 119 grups participants

El jurat format per Ana Espina, Juan Antonio Forés (Pinxo), Mary Paxanga, Marta Terrassa i Xisco Vargas farà una primera selecció durant el més d’agost de la qual en sortiran un màxim de 21 semifinalistes.

Palma, 3 d’agost de 2020.- Acabat el termini d’inscripció del Concurs Pop Rock 2020 el passat divendres 31 de juliol, arranca la primera fase de selecció dels grups que passaran a les semifinals, que se celebraran dia 27 de setembre a Es Gremi. Així, el tinent de batle de l’àrea de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera i el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, han presentat els membres del jurat i han fet una valoració de les inscripcions d’aquesta primera edició del Concurs Pop Rock després de la seva recuperació.

Segons Antoni Noguera “La resposta massiva per part dels grups pel Pop Rock 2020 demostra que ha estat un encert la recuperació d’un certamen musical d’aquestes característiques a Palma. Els 119 grups inscrits constaten que era necessari que la nostra ciutat comptés amb una plataforma de difusió de la creació musical de les nostres illes”.

Així, a l’edició d’enguany s’hi ha presentat un total de 119 propostes, de les quals 14 a la categoria de música urbana, 15 a la de heavy metal i 90 a la secció específica de pop rock. “Tot i que s’ha confirmat que encara avui en dia segueix tenint un pes  important la categoria de pop rock, era important que el concurs s’adaptés a altres estils musicals també ben presents a l’actualitat com puguin ser el metal o la música urbana”, ha afirmat Miquel Àngel Contreras.

Avui també s’han anunciat els membres del jurat que faran una primera preselecció dels grups que s’hi ha presentat, dels quals en sortiran un màxim de 21 que passaran a les semifinals, que se celebraran el proper 27 de setembre a Es Gremi. Els grups semifinalistes es publicaran a principis de setembre. D’aquestes semifinals, 4 grups sortiran escollits per la gran final que es realitzarà dia 4 d’octubre a Ses Voltes. Els membres del jurat són Ana Espina, Juan Antoni Forés (Pinxo), Mary Paxanga, Marta Terrassa i Xisco Vargas.

La Plataforma d’IB3 Música comptarà amb una secció del Concurs on es podrà escoltar i consultar el material del grups inscrits. A més, al llarg del mes d’agost la ràdio publica de les Illes Balears emetrà algunes de les cançons dels participants.

D’altra banda, Joan Trias, director d’IB3 Música, ha explicat que IB3 posarà a l’abast de tothom les cançons i el material dels grups que s’han presentat a través de la plataforma d’IB3 Música. De la mateixa manera, al llarg de l’estiu es podran escoltar algunes de les cançons dels grups inscrits que sonaran a diversos programes d’IB3 ràdio.

Finalment, Antoni Noguera ha destacat que “estam treballant intensament per posar en primera línia la creació musical de la nostra ciutat. La construcció de sales d’assaig municipals, i la recuperació del Festival de Jazz o del Concurs Pop Rock en són un exemple”.

El Jurat:

Ana Espina: Promotora i activista cultural. Veterana dins l’escena musical internacional, primer treballant en discogràfiques com Virgin Records o Sony Music i després al capdavant de la promotora mallorquina Fonart i la seva feina per a l’Associació Cultural Alternatilla, a més de  innumerables gires internacionals i festivals.

Juan Antonio Forés (Pinxo): és el creador de la web i associació cultural MallorcaNochentas, amb la que fa 10 anys que es va recuperant la història musical de l’illa de Mallorca dels anys vuitanta i noranta. Una història on els concursos Pop Rock de l’Ajuntament de Palma en varen ser protagonistes principals. També és el responsable del segell discogràfic Espora Records, especialitzat en l’edició i promoció de grups de Mallorca.

Mary Paxanga: és la cantant de música urbana i trap amb empremtes de reggaetón, amb més projecció de Mallorca. En la seva formació com a artista, va passar els primers anys a Londres on hi va treballar com a model i on va estar en contacte amb el món de la creació artística.  

Marta Terrassa: és periodista especialitzada en música. A més d’escriure a mitjans com Diari Ara, Mondo Sonoro o La Vanguardia, ha presentat durant cinc temporades Balcony TV Barcelona i treballat com a cap de premsa de festivals com Piknic Electronik i Brunch Electronik. Actualment resideix a Palma, on col•labora també amb mitjans com BN Mallorca ràdio.

Xisco Vargas: és membre actiu de l’escena musical de Palma des de principis dels anys noranta. Ha col·laborat en múltiples projectes i format part de l’equip de feina de Mondosonoro, Fira del Disc o Maraca Club entre d’altres. A més, amb les seves bandes ha editat i girant tant en l’àmbit estatal com internacional. Ara mateix és part responsable de la gestió i programació del Centre Musical Es Gremi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *