Les nostres propostesPle

MÉS-Estimam Palma tornarà a proposar el canvi de nom de l’actual plaça Rei Joan Carles I en el proper ple municipal

El partit ecosobiranista ja va plantejar retirar el nom de la plaça en el ple municipal del passat mes de juliol amb el vot en contra de PSIB, PP, Ciutadans i Vox.

Palma, 04 d’agost de 2020.- MÉS-Estimam Palma tornarà a presentar una moció per a retirar el nom de l’actual plaça Joan Carles I i instar a la comissió de toponímia de l’Ajuntament a proposar un nom més adient en el proper ple municipal, tal i com ja va proposar en el ple municipal del passat mes de juliol.

En aquella ocasió, la proposta va ser rebutjada pel ple municipal amb els vots en contra de PP, Vox, Ciutadans així com del PSIB que hi va votar en contra argumentant que calia “esperar que avancin” les investigacions contra el rei emèrit, assegurant que no hi havia informació suficient per prendre una decisió sobre una qüestió fonamental que afectava a la prefectura de l’Estat.

Tanmateix, després de la fugida de Joan Carles de Borbó, anunciada aquest dilluns 3 d’agost per part de la Casa Reial, els ecosobiranistes consideren que aquesta operació denota obscurantisme just quan s’està investigant l’anterior cap de l’Estat, evidencia la gravetat de la situació dels escàndols de corrupció i suposa, de fet, l’acceptació de l’origen dubtós de la fortuna dels Borbons.M

Miquel Àngel Contreras: “Contra la corrupció, per democràcia i per dignitat, la nostra ciutat no mereix homenatges a qui ha actuat il·lícitament.”

En aquest sentit, el coordinador de MÉS-Estimam Palma, Miquel Àngel Contreras, ha assegurat que “contra la corrupció, per democràcia i dignitat, Palma no mereix homenatges a qui ha actuat il·lícitament”. Per això, ha continuat, “tornarem a proposar la retirada del nom de l’actual plaça Rei Joan Carles I i esperam que, aquesta vegada, després dels darrers fets ocorreguts, la moció prosperi en el proper plenari”.

Així mateix, els ecosobiranistes consideren que els escàndols i investigacions sobre les activitats de l’anterior cap de l’Estat no es poden resoldre amb una “fugida per la porta del darrere” sinó que han de ser dirimits per la justícia, així com que ha arribat el moment de plantejar un referèndum sobre monarquia o república.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *