Cultura

L’Àrea de Cultura organitza el I Cicle de Música de Cambra

Palma, 18 d’agost de 2020.- La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma organitza el “I Cicle de Música a la Cambra” a Can Balaguer, que se celebrarà entre el 3 de setembre i el 30 de desembre a les 19:00h la Sala
de Música de l’emblemàtic casal palmesà.

En total, es duran a terme 10 actuacions seleccionades d’entre les 42 propostes presentades a una convocatòria adreçada a formacions de petit format dedicades a la música culta, des de la música antiga fins a la contemporània. En aquesta convocatòria es valoraven, entre d’altres aspectes, el suport als músics de les Illes Balears, la incorporació de l’orgue Walcker al programa o la rellevància de les efemèrides importants en l’àmbit musical.

“L’objectiu del cicle és que Can Balaguer, vinculat des dels anys 20 a l’ambient musical de la nostra ciutat, recuperi els sons que li són propis”, ha afirmat Miquel Àngel Contreras, director general de Música i Arts Escèniques.

Per la seva banda, el tinent de batle de l’àrea de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha conclòs que: “apostam fermament per donar suport al sector musical amb una sèrie de programacions al llarg de l’any, entre les quals aquest nou cicle que oferirem a la tardor a Can Balaguer”.

“En aquests moments tan complicats volem donar exemple de seguir apostant des de l’Ajuntament  de Palma per programar i estar al costat dels creadors, demostrant des de les institucions que la cultura és segura”, ha recalcat Noguera.

Cal recordar que Josep Balaguer, músic i patrocinador de l’Orquestra Simfònica, a través de la seva vinculació al Cercle de Belles Arts, el primer que va fer quan va adquirir l’immoble va ser encarregar un gran orgue de cambra per a la seva sala principal, i la mateixa Orquestra Simfònica va assajar entre aquestes parets, com ho feren posteriorment les Joventuts Musicals. 
“La bona resposta per part dels intèrprets davant la convocatòria evidencia com són de necessàries iniciatives com aquestes, en què juntament amb artistes plenament consolidats del nostre entorn, com Barry L. Sargent o Antoni Lliteres, podrem escoltar joves talents com els integrants de Litore Quartet o Biel Ensemble”, ha remarcat Contreras.

L’entrada als concerts serà gratuïta, però amb aforament limitats segons normativa i amb reserva prèvia d’invitacions. Tota la informació i la descàrrega d’invitacions es podrà fer a través de www.palmacultura.cat i de l’APP Palma Cultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *