Actualitat

CineCiutat acostarà el cinema als infants en col·laboració amb Cultura

Palma, 31 d’agost de 2020.- El Tinent de Batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la responsable de programes de l’entitat, Cristina Cifre, acompanyada del membre de CineCiutat, Ignacio Bergillos, han presentat avui el programa de formació per infants que es farà a l’espai del cinema de s’Escorxador, gestionat per Xarxa de Cinema. El programa té com a objectiu formar en valors als infants i donar eines per conèixer el llenguatge cinematogràfic, i estarà coordinat per Bergillos, que a més de membre de CineCiutat és doctor en comunicació i professor del CESAG, i per Ivan Bort, doctor en ciències de la comunicació.

Les sessions es faran per grups establerts i amb inscripció prèvia d’infants de 3 a 5 anys i de 6 a 12, de 10 a 13 hores, i comptarà amb tres blocs temàtics repartits en vuit sessions: ficció i realitat, gèneres i emocions i, per últim, convencions i intertextualitats. Els blocs es treballaran mitjançant fragments de pel·lícules comentades i s’explicaran diferents recursos del cinema, com el chroma, l’stop motion o el guió.

El programa té com a objectiu formar en valors als infants i donar eines per a conèixer el llenguatge cinematogràfic, i estarà coordinat per Ignacio Bergillos i Ivan Bort, doctors en comunicació.

El primer bloc parlarà de què significa el cinema a la vida i es parlarà de les construccions de ficcions. Mentrestant, el segon parlarà dels gèneres cinematogràfics a través de les emocions i amb una perspectiva històrica, fent èmfasi en la diferència entre realitat i ficció. Al darrer bloc, es parlarà de les conveccions i dels “trucs” del llenguatge cinematogràfic i de les tècniques pròpies de cada gènere, de la comèdia al drama. El programa inclourà tallers i visionat de pel·lícules. També comptarà amb places reservades per a grups socials vulnerables.

Antoni Noguera: “educar la mirada, per tal de gaudir plenament dels recursos i continguts del cinema és imprescindible per al desenvolupament de noves audiències i per això s’ha de fomentar també les activitats educatives fora dels centres escolars”

Per la seva part, el tinent de Batle de Cultura i Benestar Social, ha explicat que “aquesta activitat està relacionada amb el Pla d’Infància i adolescència de Palma i el reconeixement de Palma com a Ciutat amiga de la infància. Una activitat com aquesta, que està pensada per als infants des d’un punt de vista cultural, és una mostra de les dinàmiques que l’Ajuntament posa en marxa cap als infants” a la vegada que ha insistit en el fet que “educar la mirada, per tal de gaudir plenament dels recursos i continguts del cinema és imprescindible per al desenvolupament de noves audiències i per això s’ha de fomentar també les activitats educatives fora dels centres escolars”.

CineCiutat és un projecte cinematogràfic i ciutadà gestionant per Xarxa Cinema, associació sense ànim de lucre creada el 2012 per reobrir els antics cinemes Renoir de Palma. Es tracta d’una experiència pionera basada en la Participació ciutadana i en la visió dels cinemes com a espais comunitaris de creació i innovació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *