Benestar Social

Més de 1.000 nins i joves han participat a les activitats d’estiu de l’àrea de Benestar

Palma, 31 d’agost de 2020.- La regidoria de Benestar Social, dirigida per Antoni Noguera, ha fet balanç avui de les activitats d’estiu per a nins i joves organitzades per l’àrea. Benestar Social ha realitzat 370 tallers i activitats per a 270 infants i joves aquest estiu. També ha becat 544 nins per poder anar a escoles d’estiu i esportives i ha posat en marxa espectacles de circ i cinema perquè en gaudissin 600 joves. Es tracta de diferents acciones preventives que aquest estiu s’han dut a terme per tal que nins i joves en situació de vulnerabilitat social poguessin disposar d’un oci educatiu. També s’ha ofert la possibilitat que famílies amb necessitats de conciliació hi poguessin participar. Tot plegat, en el marc del Pla d’Infància posat en marxa des de diverses àrees municipals (Cultura i Benestar Social, Participació Ciutadana, Igualtat i Joventut i Esports).

Així, els professionals dels centres de serveis socials han detectat les situacions de risc social amb necessitat d’activitats d’estiu, que han estat atesos pels educadors i educadores socials dels serveis socioeducatiu comunitari i de suport familiar. Han estat aquests professionals qui han que gestionat l’accés a les activitats comunitàries d’estiu amb el suport de l’equip de comunitari de Benestar Social. Aquest equip d’educadors s’ha  posat en contacte amb les famílies i menors per ofertar la possibilitat que participessin en alguna de les següents activitats que es detallen a continuació i fer el seguiment de la participació. Aquest n’és el balanç:

 1. Tallers i activitats per a 370 infants i joves
 • Tallers de promoció social

S’han sol·licitat  14 Tallers  de promoció social  per  19 grups d’adolescets i joves (cada grup estava format  fins a 10  participants). Hi ha hagut una participació de 190 adolescents-joves.

Els tallers  tenen com a finalitat treballar habilitats i hàbits dels joves a través dels diferents centres d’interès ( ball, fotografia, boxa, grafit, maneig d’APPs, ioga…)

 • Grups d’oci preventiu

S’han  realitzat 8  grups d’Oci preventiu per a nins i adolescents  amb l’objectiu  de poder treballar una millora del  temps lliure, realitzant activitats  lúdiques i  treballant habilitats  i hàbits  de salut. Cada grup podia tenir fins a  10 participants (en total 80 nins/adolescents) 

 • Sortides interbarris

S’han realitzat tres sortides interbarris durant l’estiu. Hi han participat un centenar d’adolescents i joves.

 • Activitats d’estiu de taules d’infància de barris.

S’han realitzat activitats d’estiu a  barris de Palma on hi ha taules d’infància, vinculades al conveni de col·laboració amb la Fundació Bancària la Caixa, del programa caixaproinfància.

 •  544 beques d’Escoles d’Estiu
 • Campus esportius de l’IME: places becades

Amb  l’ IME  s’han concertat 46 places becades  pels campus d’estiu que és realitzen als poliesportius  durant l’estiu (10 Rudy Fernandez, 20 Son Moix i  16 a Germans Escales) i s’ha arribat a 113 infants diferents

 • Escoles d’estiu de la Fundació Pere Tarrés

S’han disposat de 50 places becades a les escoles d’estiu de  La Fundació Pere Tarrés Can Tàpera , 50 a Verge de Lluc i 25 a Son Gotleu: 125 places en total.  

 • Ajudes per a activitats d’estiu juliol-agost

Des dels diferents centres s’han gestionat  beques per  diferents escoles d’estiu que es realitzen a Palma (organitzades per entitats i AMIPA) per a  famílies  que ho  necessitaven per conciliació familiar o  per necessitats del menor.  S’han atorgat 306 ajudes per activitats d’estiu de 181 famílies en vulnerabilitat social, per un import de 66.274.65 €.

 1. 600 infants i joves han gaudit de circ i cinema
 • Cinema familiar als barris

Es projectaran un total de 8 pel·lícules a diferents barris de Palma, a hores d’ara ja se n’han projectades 6 (Cala Major, Son Oliva, Camp Redó, Nou Llevant, Pere Garau,  Son Gibert, Arenal, Son Roca). Hi han participat 442 persones.

 • Circ social a La Soledat

L’Associació de Circ Social  ha realitzat  4 sessions de taller de circ  per nins , de les quals dues s’han fet a la plaça de Can Ribas  (45 nins cada dia ) i  dues a la plaça de Sant Francesc Xavier de La Soledat Nord (20 nins cada sessió). Bona acceptació i demanda de continuïtat entre els nins i les seves famílies.

“Els infants i els joves, i també el treball comunitari, sobretot a l’estiu, és prioritari per a l’àrea de Benestar. Com a societat no ens podem permetre que els infants surtin perjudicats d’aquesta crisi sanitària i social, per això valoram molt positivament el balanç que avui fem públic d’aquestes activitats d’estiu”, ha dit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *