Actualitat

L’Ajuntament cedeix carrers, places, casals de barri i pistes esportives a la Conselleria d’Educació amb motiu de l’inici de curs

Palma, 3 de setembre de 2020.-L’Ajuntament de Palma cedirà al menys 16 espais entre parcs, carrers, aules de casals de barri, poliesportius i pistes esportives a 12 centres educatius per tal de que puguin ampliar els llocs on desenvolupar tant el pati com altres activitats educatives i atendre així les necessitats derivades de l’evolució de la covid-19 amb un curs que començarà a l’escenari B tal i com anuncià la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca.

El batle de Palma, Jose Hila, juntament amb el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, la regidora d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor i el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, han explicat la tasca de coordinació i gestió que han realitzat  diferents àrees municipals durant aquests mesos per atendre les peticions d’ampliació d’espais que diferents centres han formulat a traves de la Conselleria.

Llorenç Carrió ha assegurat que Cort “coneix el cost emocional i la manca de socialització que els més de vuitanta mil estudiants de Palma han patit per mor del tancament dels centres durant el curs passat”. A més, ha assegurat que el consistori està a favor de l’educació presencial i que vol seguir al costat de les famílies i de les necessitats dels infants.

En aquest sentit, el regidor d’Educació ha manifestat que “tornar a obrir els centres educatius garantint les mesures de seguretat és un dels principals reptes de la ciutat” i que, per això, Cort ha posat a disposició de les escoles els espais que ha demanat la Conselleria d’Educació, “carrers, places, parcs, pistes poliesportives i casals de barris a diferents punts de Palma”.

Llorenç Carrió: “tornar a obrir els centres educatius garantint les mesures de seguretat és un dels principals reptes de la ciutat”

Des del consistori s’ha recordat que a més de la cessió d’espais, l’Ajuntament,  a traves de l’àrea d’Infraestructures ha ampliat el contracte de neteges de centres educatius per reforçar la neteja tant dels centres educatius d’infantil i primària com d’aquests nous municipals que s’habiliten per pati i altres activitats escolars. Aquest reforç suposarà un increment de cost de 1.484.595 euros durant el curs 2020-2021.

Espais cedits a diferents centres educatius:

 • IES La Ribera: se cedirà el parc del bosc de la Ribera de les 9 a les 13 hores de dilluns a divendres per realitzar activitats d’educació física. L’Ajuntament intensificarà la desinfecció diària dels elements que s’emprin per aquestes activitats.
 • CEIP sa Casa Blanca: es cedirà la plaça de sa Casa Blanca i l’Ajuntament desinfectarà cada matí aquest espai abans de les 9 hores de dilluns a divendres.
 • CEIP s’Aranjassa: es cedirà la plaça de s’Aranjassa de dilluns a divendres entre les 9 i les 14 hores i també l’ús del casal de barri com a magatzem per material esportiu i els banys. La neteja i desinfecció d’aquests espais s’intensificarà.
 • CC Sant Antoni Abad: es cedeix la plaça Prevere Bartomeu Font de les 9 a les 14 hores de dilluns a divendres i es procedirà a la desinfecció diària d’aquesta plaça.
 • CEIP Maria Antònia Salvà: s’autoritza ús d’una sala del casal de barri de Son Sardina i els banys i aquest espais es netejarà de forma diària.
 • CEIP Jafudà Cresques/Ceip Son Canals: el parc municipal de Son Canals es cedirà a ambdós centres, que n’hauran d’acordar els horaris d’usos. L’Ajuntament reforçarà la desinfecció en funció dels horaris.
 • CEIP Felip Bauçà: el carrer Germans Garcia Peñaranda es tancarà els dies lectius per al seu ús com a pati al llarg de la façana del centre. Diàriament es desinfectarà aquest espai abans de les 10 hores.
 • CEIP Sant Jordi:
  -s’autoritza l’ús de tres aules i bany del centre cultural de Sant Jordi que es netejaran diàriament.
  -s’autoritza l’ús de la plaça Bisbe Planes i el carrer que separa el centre educatiu i la plaça es peatonalitzarà de 9 a 14 hores de dilluns a divendres.

 • -com en cursos anteriors s’autoritza ús del poliesportiu de Sant Jordi i es desinfectarà diàriament aquest espai.
 • CEIP Alexandre Rosselló: s’autoritza ús d’una aula del casal de barri de Joan Alcover de 9 a 14 hores de dilluns a divendres i es netejarà i desinfectarà aquest espai diàriament.
 • CC Manjon: s’ha oferit a aquest centre aules a l’edifici del mercat de Camp Redó (Felip II, 17) atès que la sol·licitud de les aules de s’Escorxador per la naturalesa de l’espai no són adequades per l’activitat educativa.
 • CEIP es Vivero: s’ha ofert el centre cultural d’Es Vivero ja que el poliesportiu no té espais aconcicionats.
 • CEIP Cas Capiscol: s’autoritza l’ús del parc infantil situat al carrer Sor Catalina Maura i parc infantil situat al carrer Recor Antoni Ferrer de les 12 a les 13 hores. Es desinfectaran ambdós parcs abans de les 12 hores de dilluns a divendres.
 • CEIP Aina Moll: s’autoritza ús pista esportiva Berenguer de Palou (plaça Patins) entre les 9 i les 14 hores de dilluns a divendres i es desinfectarà aquest espai diàriament abans de les 9 hores.

Peticions  que han arribat aquests dies i que s’estan valorant:

 • CEIP Pràctiques: cessió de 3 espais situats al mercat del Camp Redó (pendent valoració)
 • CEIP Sant Vicente de Paul: demanen el tancament del carrer Sant Vicente de Paul, 13 entre les 11 i les 12 hores de dilluns a divendres.
 • CEPIEEM Son Serra: parc infantil del carrer Cega de les 9.30 a les 13 hores que s’hauria de desinfectar i pista esportiva de Los Almendros de 9 a 13 hores que també s’hauria de desinfectar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *