Actualitat

1040 infants comencen el curs a les escoletes municipals de Palma

Palma, 8 de setembre de 2020.- A partir d’aquest dimarts 8 de setembre 1040 infants comencen escalonadament el curs a les escoles del Patronat Municipal. “Començam un nou curs assumint la ràtio completa, així seguim donant el servei educatiu, essencial per a les famílies, i garantint les condicions sanitàries”, ha puntualitzat el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió. Així doncs, a partir d’avui comencen a tornar a les escoles d’infants els infants inscrits al PMEI.

El calendari marcat fa que des d’avui i fins a divendres es faran les entrevistes d’acollida i preadaptació dels infants. Això suposa prioritzar els infants que promocionen i que no varen poder retornar dins el passat curs (2019-2020). A partir de dilluns dia 14 de setembre començarà l’adaptació progressiva dels infants que es preveu duri dues setmanes. “Per un infant, anar a l’escola suposa un canvi molt important: surt d’un lloc segur conegut i protegit, on es relaciona amb les persones que ha establert els primers vincles, per entrar en una situació completament desconeguda. Aquest període de coneixement, d’acostament i de vinculació és molt important que es desenvolupi des de la seguretat que implica la presència d’un familiar acompanyant amb les mesures sanitàries pertinents”, ha explicat el regidor tal com és recull en els plans de contingència elaborats pels centres.

Llorenç Carrió: “Iniciam el curs als 11 centres municipals aconseguint un doble objectiu: continuar oferint un servei educatiu imprescindible per als infants i  les famílies i garantint la seguretat de tothom”.

Pel que fa la situació generada pel COVID-19 cada centre ha organitzat l’espai i s’han adaptat als protocols i les mesures sanitàries que ha establert la Conselleria de Sanitat i la d’Educació. Així, s’ocuparan els diferents espais de l’escola, encara que sempre que sigui possible es prioritzaran els espais a l’aire lliure. D’altra banda, i amb la finalitat d’evitar aglomeracions, s’establirà un esglaonament d’horari d’entrades i sortides dels infants. Tots els infants rebran el servei de 9 a 13.30h i en el cas que ambdós progenitors justifiquin que fan feina o estudien tendran l’opció d’ampliar l’horari de 7.30 a 9 h i de 13.30 a 16h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *