Actualitat

El jurat del concurs Pop Rock 2020 anuncia els 21 grups semifinalistes

Palma, 8 de setembre de 2020.- El director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras i el jurat format per Ana Espina, Juan Antonio Forés (Pinxo), Mary Paxanga, Marta Terrassa i Xisco Vargas ha anunciat avui els 21 grups que passaran a les semifinals del concurs Pop Rock 2020.

Així, una vegada acabat el període d’inscripció el passat 31 de juliol, el jurat va procedir a la revisió dels inscrits, eliminant candidatures duplicades i algunes que renunciaren al procés, del que en varen sortir un total de 102 grups i solistes repartits en les següents categories: 17 inscrits a la de metal-punk, 14 a la de música urbana i 71 a la de pop-rock. Amb aquest llistat definitiu, durant el mes d’agost els cinc membres del jurat han escoltat i valorat les cançons presentades al concurs. “Una intensa feina per escoltar amb tranquil·litat 204 cançons d’estils ben diferents, agrupats en tres categories, però amb propostes molt diferenciades a cadascuna d’elles”, ha afirmat Juan Antonio Forés, membre del jurat.

“El jurat ens hem trobat amb grups que ja coneixíem i havíem escoltat alguna vegada, però també amb altres totalment nous que escoltàvem per primera vegada i tots ells amb propostes molt diferents. Un ventall de sons molt ampli”, ha remarcat Forés, en nom del jurat, més conegut en el sector musical com a “Pinxo”.

Per a la selecció dels semifinalistes el jurat ha valorat cada proposta amb una puntuació del 0 al 10. Tots els membres del jurat, de diferents sensibilitats musicals cadascun d’ells,  han valorat les propostes de totes les categories i han coincidit en què hi ha hagut una gran qualitat en les propostes. El promig final de les qualificacions, després d’aquest llarg procés, ha estat d’un 6,53 sobre 10. Per categoria, aquests promitjos han estat molt semblants: de metal-punk un 6,62, de música urbana un 6,61 i de pop rock un 6,69.

“Segons les bases del concurs, d’aquesta primera fase s’havien de seleccionar un màxim de 21 semifinalistes. Ordenant els grups per puntuació mitjana de major a menor i agafant els 21 primers, la puntuació de tall se situa en 7,30 punts, fet que no necessita cap desempat ja que ha donat just per a 21 semifinalistes. Ens ha sabut greu perquè per davall d’aquesta línia de tall hi ha moltes bandes que haguessin pogut estar a les semifinals amb moltes possibilitats d’optar a algun dels premis”, ha explicat Forés.

Amb aquests resultats, els 21 semifinalistes quedarien repartits per categories en 4 de metal-punk, 6 de música urbana i 11 de pop rock. “Una distribució està bastant en la línia del número d’inscrits”, han conclòs des del jurat.

Finalment, des del jurat han volgut desitjar molta sort als semifinalistes que hauran de presentar en directe les seves propostes dia 27 de setembre a Es Gremi. Així mateix, han volgut traslladar l’enhorabona a la resta dels grups per la seva qualitat.

En la mateixa línia, Miquel Àngel Contreras, director general de Música i Arts Escèniques, ha remarcat que una vegada més s’ha demostrat que l’escena musical de les nostres illes és ampla, variada i d’enorme qualitat”.

D’aquests 21 semifinalistes, 4 passaran a la final que se celebrarà dia 4 d’octubre. A més, tots els semifinalistes podran optar a altres reconeixements com a el de la millor cançó en català o el millor grup amb més components femenins, entre d’altres.

Així mateix, cal recordar que tothom que ho desitgi pot escoltar les cançons dels grups que s’han presentat al certamen a través de la plataforma en línia d’IB3 Música.

Els semifinalistes:

Metal-Punk

Juggernaut

Milana

Psideralica

Taste my sweet revenge

Urbana:

Doctor Zhaska y la Banda Misterio

Julieta Cavalaro

Rumba Katxai

Sofia R.

Sr. Bourbon

Tabú

Pop Rock

Bad Shades

Escorpio

Go cactus

La secta revolucionaria voladora de leonidas Kristoff

Llampuga amb pebres

Model Slaves

Peligro

Salvatge Cor

The Greuge

The indian summer

Vaquer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *