Actualitat

L’Ajuntament activa un paquet de mesures per donar compliment a les disposicions excepcionals aprovades per la Conselleria de Salut

Palma, 9 de setembre de 2020.- L’Ajuntament de Palma activarà a partir de divendres a les 22 hores diferents actuacions municipals per garantir l’aplicació de les mesures temporals i excepcionals per a la contenció del COVID-19 als barris de Son Gotleu, La Soledat Nord, Can Capes i part de Son Canals, que ha dictaminat la Conselleria de Salut i Consum. D’aquesta manera, es reforçaran la desinfecció, les tasques de sensibilització, l’ajuda a les famílies i la vigilància del compliment de les mesures, que han estat coordinades i s’han fet en col·laboració amb la conselleria.

Les actuacions seran les següents:

  • Benestar Social: s’ha redactat un protocol d’actuació amb la Conselleria de Salut per ajudar a aquelles persones que no puguin fer el confinament, que tindran a la seva disposició les ajudes del catàleg municipal com, per exemple, ajudes per a pagar el lloguer, per a comprar menjar….
  • Treball de sensibilització: treball comunitari conjunt amb la Plataforma d’entitats i serveis de Son Gotleu a través dels serveis municipals que hi formen part (tècnics de Benestar Social, Educació, Joventut…). Objectiu: cercar la complicitat dels agents socials del barri per sensibilitzar a la població sobre la importància de la pandèmia i les mesures de prevenció i garantir un aïllament efectiu dels casos positius.
  • EMAYA: desinfecció cada vespre dels carrers i del mobiliari urbà dels quatre barris i increment de la neteja a punts clau de les barriades: el centre de Salut, les farmàcies…. Total dispositiu vespre, 6 vehicles, 8 operaris. També s’ha reforçat el servei de l’horabaixa per incrementar la neteja dels quatre barris
  • Policia Local: la Policia destinarà operatius específics per vigilar que les mesures sanitàries dictades per la conselleria es compleixin en coordinació amb la Policia Nacional, per donar suport als tècnics que actuïn a la zona i per comprovar que es compleixen les hores de tancament dels establiments, que no hi hagi gent als parcs i zones verdes….
  • Infraestructures: tancament dels parcs i zones verdes i zones de joc infantils de les quatre barriades. Només hi haurà una excepció: es podran emprar els espais cedits per a ús educatiu. Exemple: CEIP Es Pont.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *