Actualitat

L’Ajuntament lliura els premis Rosa Bueno 2020

Palma, 15 de setembre de 2020.- L’Ajuntament de Palma ha realitzat aquest capvespre l’acte de lliurament dels Premis Rosa Bueno 2020, que ha tengut lloc al vestíbul de Cort. Aquests guardons tenen per objectiu fer valdre i donar suport a projectes realitzats per col·lectius i entitats ciutadanes no lucratives que impulsin la participació, el compromís i l’organització ciutadana en la recerca de solucions alternatives a problemes concrets del territori en el qual intervenen.

A causa de la situació sanitària motivada per la pandèmia de la COVID-19, enguany s’ha celebrat un acte breu amb aforament reduït en què s’han entregat els premis a les cinc categories que contempla a convocatòria.

A la convocatòria d’enguany s’hi han presentat un total de 14 candidatures que foren avaluades pel jurat, qui va destriar els guanyadors. En la categoria de projectes de col·lectius i associacions sense ànim de lucre els quatre premiats rebran cadascú una dotació econòmica de 2.500 euros. Són els següents:

• Associació Barri Cívic Santa Catalina per l’impuls a la participació ciutadana com a eina de transformació social.

• AAVV Es Molí – Rafal Vivero per l’impuls a la participació juvenil.

• Associació Acció Solidària per l’impuls a la participació dels sectors socials vulnerables o en risc d’exclusió social

• Associació Naixença per l’impuls a la igualtat de gènere des del teixit associatiu

Hi ha, a més, un cinquè premiat per la trajectòria personal en matèria de participació ciutadana i reforç del teixit associatiu, a qui se li lliura una escultura d’un artista local i, en aquest cas, el guardonat és Antonio Tortonda Domínguez.

Cal recordar que la figura de Rosa Bueno forma part de la història del moviment veïnal i de les organitzacions ciutadanes sense ànim de lucre de la ciutat de Palma. El seu compromís personal, sempre en el marc de l’activitat col·lectiva i de les organitzacions socials, s’ha convertit en un referent inqüestionable, entre altre per la seva llavor per potenciar la participació ciutadana en els barris, en les organitzacions socials diverses, en els grups d’activitats populars i també en els òrgans de participació institucionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *