Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Solleric s’afegeix a la Nit de l’Art 2020 amb Confía en que estos días pasarán, la proposta de Mark Titchner per al BOX 27

Palma, 16 de setembre 2020- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, juntament amb la directora General d’Arts Visuals, Aina Bauzá, i el comissari Tolo Cañellas han presentat avui la nova proposta del BOX 27: “Confía en que estos días pasarán”, de Mark Titchner. Aquest precisament és el text que es pot llegir: un missatge clar i directe en format publicitari que connecta el Solleric amb l’espai públic que romandrà al Box fins al 29 de novembre. “Malgrat tot, el concepte que expressa Titchner és obert i reflexiu i ens posiciona en el temps que estam vivint, en l’aquí i l’ara. Aquesta frase ens parla del futur amb una fina ironia que pot obrir un gran debat”, ha valorat Bauzá.

“L’obra que estrena el Solleric aquesta Nit de l’Art és una adaptació i prolongació del projecte Please Believe these days Will pass (2012-2020), amb què Titchner va inundar els carrers de deu ciutats del Regne Unit en format pòster, en multitud de marquesines publicitàries i parets durant el període inicial del confinament a causa de la pandèmia produïda pel COVID-19”, ha explicat Cañellas. “El treball de Mark Titchner implica l’exploració de les tensions entre els diferents sistemes de creences que informen la nostra societat, ja siguin religiosos, científics o polítics, centrant-se en la investigació del poder de les paraules i el llenguatge en l’inconscient col·lectiu. Tot i que inicialment el missatge pugui semblar frívol, el fet de repetir-lo intencionadament en aquestes ciutats, fa que es converteixi en una espècie de mantra, i per tant en un element sanador”, ha afegit.

L’artista conceptual londinenc, duu a Palma de la mà del comissari Tolo Cañellas, aquesta peça per ser visualitzada a l’espai públic: un missatge clar i directe en format publicitari que connecta el Solleric amb la societat A

Tal com ha explicat l’artista, “he tractat de reflexionar sobre el que algú pot pensar en passar per davant de la meva obra i veure el cartell. Per això utilitz paraules breus, concises i afilades”. Bauzá ha sentenciat que “la intenció de l‘artista és la de propagar i difondre l’esperança en aquests dies incerts que ens ha tocat viure”.

Noguera ha insistit que “una vegada més el Solleric es converteix en un centre lligat a l’excel·lència que, com no podia ser d’altra manera, no s’ha volgut perdre una de les cites amb l’art marcades al calendari d’aquesta ciutat com és La Nit de l’Art. Volem ser presents a la vida dels ciutadans i volem ser un centre que convidi a la reflexió i promogui l’esperit crític”, ha dit Noguera.

“El BOX és un dels projectes més consolidats del Casal Solleric. És una finestra que, al llarg de la seva història, ha conjugat artistes de mitja carrera com el Carles Congonst o Azucena Vieites, i també joves i prometedors creadors com M Reme Silvestre o Laura Torres. En aquesta ocasió l’artista és Mark Tischner, un creador que exposa per primera vegada a l’illa. En el marc d’aquesta particular Nit de l’Art, marcada per l’actual situació de crisi sanitària, el BOX és un espai que romandrà obert sempre, al bell mig del Born: esdevé així una proposta artística que evita l’acumulació de gent i garanteix totes les mesures de seguretat”

Antoni Noguera: “el Box és un dels projectes més consolidats del Casal Solleric, una finestra que al llarg de la seva història ha conjugat tot tipus d’artistes i com no podia ser d’altra manera no ha volgut faltar a una cita tan assenyalada al calendari artístic de Ciutat. A més, en l’actual context de crisi sanitària el BOX, un espai obert al bell mig del Born, esdevé una proposta artística que garanteix totes les mesures de seguretat”

En els darrers anys, l’artista ha realitzat gran part de la seva producció en l’àmbit de l’espai públic, tant al seu Regne Unit com a nivell internacional. La línia actual de treball de l’artista beu directament de l’art conceptual de mitjans dels anys 60 del segle passat i dels seus pioners Joseph Kosuth, Robert Barry, Lawrence Weiner i Douglas Huebler que centren prioritàriament els seus treballs a l’espai públic.  “Molts d’aquests projectes neixen de grups de treball relacionats amb diferents temes com la salut mental, l’accés a l’habitatge i d’altres relacionats amb aquestes problemàtiques i la inserció social, de manera que sovint les pròpies preguntes i reflexions esdevenen el text a utilitzar en l’obra d’art”, ha incidit el comissari.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email