Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Comencen les obres del centre de Serveis Socials de Son Xigala

Palma, 17 de setembre de 2020.- L’Ajuntament de Palma ha iniciat les obres del centre de Serveis Socials d’atenció primària de Mestral, a la barriada de Son Xigala, a la cantonada entre els carrers Sebel·lí i Florència. El cost del projecte -realitzat per l’àrea de Model de Ciutat- és de gairebé 600 mil euros i el termini previst d’obres, de mig any. El centre ocuparà la primera planta i a la planta baixa la Conselleria de Serveis Socials hi construirà un Centre de dia per a persones majors amb una capacitat de 30 places. En concret, la primera planta tendrà una superfície de 424 metres quadrats i es dividirà en dues meitats. En una hi haurà les dependències dels treballadors socials, direcció i sala de reunions; i una altra serà per al públic i despatxos. A més, inclourà una aula multiusos per a activitats.

El centre, les obres de les quals han estat visitades aquest dijous per part del tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, la coordinadora general de Serveis Socials, Catalina Trobat, i el batle de Palma, José Hila; atendrà una població potencial de 68.000 persones de les barriades de Son Cotoner, Camp d’en Serralta, El Fortí, Son Dameto, Son Serra-La Vileta, Son Ximelis, Son Roca, Son Rapinya, Son Peretó, Los Almendros, Son Flor i Son Anglada.

El cost del projecte és de gairebé 600 mil euros i es preveu que en mig any estigui enllestit el centre que donarà atenció a una població potencial de 68.000 persones.

“Aquest nou centre de serveis socials és una demanda històrica dels veïnats i veïnades de la barriada de Son Xigala”, ha explicat Noguera. “Estam molt satisfets d’executar aquest projecte que, tot i que estava previst per al 2011, ha hagut de salvar moltes traves administratives”, ha continuat. “Seguim amb la política de la millora i de l’acostament dels serveis públics als barris. Hem de recordar que durant el passat mandat es va obrir un nou Centre Municipal de Serveis Socials a Son Gotleu”, ha conclòs el tinent de batle de Cultura i Benestar Social.

Antoni Noguera: “Estam molt satisfets d’executar aquest projecte, una demanda històrica de la barriada de Son Xigala. Seguim amb la política de la millora i de l’acostament dels serveis públics als barris”.

Per la seva part, la coordinadora general de Serveis Socials, Catalina Trobat, ha explicat que actualment el centre que atén la població d’aquesta barriada és el del Jonquet. “Solucionar aquesta situació era una necessitat urgent i ho feim perquè creim que l’Administració ha d’estar al servei de la ciutadania, especialment de la més vulnerable”, ha assegurat Trobat.

El finançament del projecte prové de la Llei de Capitalitat, i s’ha hagut de modificar a l’alça, atès les necessàries adaptacions a les noves normatives de construcció i a la reconstrucció de noves instal·lacions que s’han vist deteriorades durant aquests anys d’abandonament.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email