Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els promotors hauran de destinar entre el 40 i el 50% a HPO

Palma, 7 d’octubre de 2020.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha anunciat que els promotors hauran de destinar entre el 40 i el 50% del sòl a Habitatges de Protecció Oficial (HPO). Actualment, el percentatge destinat a la construcció d’HPO en noves promocions és del 30%.

En aquest sentit, Truyol ha explicat que la modificació del percentatge destinat a la construcció d’HPO en noves promocions es durà a terme gràcies a la revisió del Pla General, que es preveu que estiui aprovat inicialment el primer semestre de 2021; moment en el qual ja serà d’aplicació.

Neus Truyol: “Palma viu una emergència habitacional, i la decisió d’augmentar el percentatge de noves promocions destinades a HPO respon a luitar contra aquesta emergència” .

“Palma viu una emergència habitacional, i la decisió d’augmentar el percentatge de noves promocions destinades a HPO respon a luitar contra aquesta emergència”, ha assegurat Truyol. “Els promotors tenen la seva part de responsabilitat en la crisi d’habitatge que viu la nostra ciutat”, ha continuat. A més, ha precisat, “aquesta mesura afectarà als grans promotors, que són els que condicionen el mercat immobiliari”.

Multiplicar per sis els habitatges socials de la ciutat

L’àrea de Model de Ciutat de l’Ajuntament de Palma aposta per multiplicar per sis el percentatge d’habitatges socials que actualment hi ha a Palma, ha explicat Truyol. “Palma té un percentatge d’habitatge protegit molt petit, tan públic com privat. Per això, una de les prioritats del nou Pla General és fer front a l’emergència habitacional de la ciutat”.

Actualment, a Palma hi ha 1.548 habitatges socials, el 0,89% de les 172.087 existents. Amb la modificació del Pla General es preveu un total de 12.174 HPO, el 6,05% de les 201.252.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email