Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort presenta els actes del Dia de la Dona Escriptora

Palma, 9 d’octubre de 2020.- Les àrees de Cultura i Justícia Social, Feminisme i LGTBI han presentat aquest divendres el programa d’actes per commemorar la cinquena Edició del Dia de la dona Escriptora que se celebrarà el pròxim dimecres 14 d’octubre.

L’Ajuntament, a través de l’àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI i de la xarxa de Biblioteques Municipals (que depenen de l’àrea de Cultura i Benestar Social) ha elaborat un programa complet i divers d’activitats virtuals i presencials que començaran demà i es perllongaran fins al 29 d’octubre.

Des de les Biblioteques Municipals, s’han organitzat un total de set activitats (sis presencials i una de caràcter virtual), entre les quals trobem una lectura compartida, contacontes, conferències, exposicions bibliogràfiques i una lectura de càpsules de poesia.

Demà a les 17.30 h la biblioteca de Nou Llevant se celebrarà el primer acte amb el contacontes “Petita i gran” de Gloria Fuertes, un repàs de la seva bibliografia amb la lectura d’alguns dels seus poemes més emblemàtics. Un total de quatre biblioteques municipals esdevindran l’escenari d’aquest programa d’actes (es tracta de les biblioteques de Son Sardina, Ramon Llull i la biblioteca de Cort). El programa està obert a tots els públics amb activitats dirigides als més petits.

La coordinadora de l’àrea de Cultura, Francisca Niell, ha explicat que “es tracta d’una setmana plena d’activitats que centram a la xarxa de biblioteques, distribuïda al llarg de la ciutat, amb un programa de continguts de tot tipus que també vol donar visibilitat a les escriptores més conegudes de la nostra literatura”. “ Això també suposa enviar un missatge en positiu: perquè cal promocionar les notres dones escriptores i donar-li el valor i el reconeixement que les pertoca”, ha afegit la coordinadora general de Cultura.

Aquesta celebració es va instaurar el 2016 per recuperar la memòria de les dones a la literatura que varen ser silenciades per qüestió de gènere, i reconèixer alhora la producció de les autores actuals. Tradicionalment la festa dels llibres no té en compte a les dones, per això es va escollir aquesta data, amb l’objectiu de fer visibles les escriptores, tot coincidint amb l’aniversari del naixement de Santa Teresa de la Cruz.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email