Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Arriba una nova edició del Festival Internacional de Mallorca Còmic Nostrum centrat en “El Carrer”

Palma, 14 d’octubre de 2020.- El Festival Internacional de Mallorca Còmic Nostrum arriba a una nova edició al Casal Solleric. Enguany la programació del Festival duu per temàtica “El Carrer”. La inauguració del Còmic Nostrum tendrà lloc dijous 15 a les 19 hores al Casal Solleric de Palma, amb dues mostres coactives: El carrer i Alt.zine.

El carrer és una exposició comissariada per Pere Joan on planteja diferents visions dels carrers a partir dels autors locals, i des de diferents punts de vista: l’humor, el gènere o la novel·la negra. Participaran, entre d’altres, autors com Tomeu Seguí, Gabi Beltrán, Alex Fito i Max. “La temàtica del carrer té mil interpretacions possibles: un lloc quotidià, de cultura, de festa, però també de soledat i especulació. Aquesta exposició vol mostrar tot això amb algunes obres ja conegudes i d’altres inèdites”. En paraules del president Clúster del Còmic, “ens hem volgut apropar a la realitat que vivim. Per això hem canviat de temàtica i hem triat El Carrer, perquè és el que ens ha faltat als moments de confinament: el carrer, entès com a lloc de possibilitats expositives, avançant les hipotètiques dificultats que poden venir a partir d’ara”.

Per la seva banda, Alt.zine és una mostra organitzada per Pato Conde centrada en els fancines d’autors joves. La selecció aglutina el fancine acabat i també mostres dels esborranys del procés de producció. També es plantejaran intervencions en 13 espais de Palma. El comissari de l’exposició Racons, Joan Roig, ha explicat que són “intervencions d’autors locals per a, d’una forma consensuada, intervenir en parets de la ciutat, reinterpretant barris concrets” “S’ha fet molta feina perquè el còmic també surti al carrer i per demostrar que els carrers de Palma també són protagonistes d’aquest Festival”, ha afegit. D’aquesta forma s’implica la ciutadania que transita pel carrer en una reflexió de la realitat de socialització i de valoració de l’entorn urbà.

El Clúster de Còmic i Nous Mèdia han plantejat un festival adaptat a l’excepcional situació sanitària que vivim a causa de la COVID i les limitacions de mobilitat i ocupació als espais expositius on no hi faltaran exposicions, visites guiades, xerrades, una fireta de còmics i llibres il·lustrats a més de tallers presencials i virtuals, entre d’altres.

Al Solleric també és faran les xerrades virtuals amb Marta Guerrero i Carles O’God, i la masterclass amb María Hesse. Hesse, que ha fet els coneguts llibres d’il·lustracions de Frida Kahlo i David Bowie, protagonitzarà una trobada divendres que ve  dia16 (13 hores) al Casal Solleric, i després participarà en un debat a les 19 hores juntament amb Olivares i el mallorquí Pere Joan, on parlaran de la relació entre el còmic i les altres arts. Entre moltes altres activitats, dissabte Javier Olivares, Premi Nacional de Còmic per Las menines amb Santiago García, oferirà una masterclass al pati de la Misericòrdia a les 12.20 hores. Aquest espai també acollirà el mateix dissabte la fireta de tebeos i llibres il·lustrats amb sessions de firmes i presentació de llibres. Ja l’horabaixa es presentarà el còmic Aina Moll, de Pilar Arnau i Margalida Vinyes i editat per l’Ajuntament de Palma.

D’altra banda del 19 d’octubre al 15 de desembre es faran altres activitats com ara visites guiades per a grups reduïts a les exposicions “El carrer”, “Alt-zine”, ¿Pintas o dibujas?”, Guillem March. Karmen i altres museus” i “Racons”. A més de tallers de tires de còmic social adreçat a persones amb trastorns de salut mental o en risc d’exclusió social, debats virtuals amb nous talents, rutes amb bicicleta per l’exposició “Racons”, etc.

També es faran tot un conjunt d’activitats paral·leles, intervencions repartides per la ciutat com “Racons” i “Pintas o dibujas?” al passeig del Born, a més d’exposicions paral·leles, que enguany se centraran en monogràfiques de Guillem March a la Misericòrdia, Rafel Vaquer a El Mirador i de Tatúm a la llibreria Finis Africae. Totes aquestes activitats es poden consultar al Dossier que s’adjunta a la nota de premsa.

A causa de l’actual situació sanitària en aquesta edició s’evitaran les inauguracions massives dels altres anys, es reduirà la programació d’actes i activitats i es compaginaran els actes presencials i virtuals. Per a la reserva d’entrada gratuïtes cal fer-ho a través del web www.comicmallorca.com

“Hem recuperat la planta Noble del Solleric, molt vinculada al naixement d’aquest Festival, i l’omplim de còmic de qualitat. Poques ciutats poden presumir de tenir autors de tanta qualitat i rellevància nacional i internacional”, ha afegit la coordinadora general de Cultura, Francisca Niell.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email