Actualitat

Gairebé 9 mil persones han gaudit presencialment dels programes culturals d’estiu

Palma, 17 d’octubre de 2020.- L’Àrea de Cultura ha presentat el balanç dels programes d’estiu després dels mesos de confinament: gairebé 9 mil persones han gaudit presencialment de les 83 activitats culturals programades. ” L’esforç dels diferents espais i programes per donar resposta a les mesures de seguretat ha estat efectiva i eficient. Podem assegurar que la cultura és segura i un reclam social”, ha dit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Els programes més significatius d’aquest estiu, amb inscripció prèvia mitjançant el programa de reserva d’entrada que s’empra per als teatres municipals, han estat els programes de música a Bellver, amb la Simfònica de les Illes i SimfoVents Palma, entre d’altres, i també els programes històrics centrats en temàtiques concretes, com Palma de Primavera o el Palma Dansa. Més de 1700 persones han assistit a les propostes musicals al pati del Castell de Bellver i més de 900 han assistit als concerts de la Banda de Música a diferents indrets de la Ciutat, com a la plaça de l’Esperança, Sant Jordi o el Pati de la Misericòrdia. El públic assistent ha variat segons els aforaments, ja que “no és el mateix fer un concert al pati de la Misericòrdia o al mercat de Camp Redó”, en paraules del director general de Música i Arts escèniques, Miquel Àngel Contreras.

Antoni Noguera: “el nostre compromís amb la cultura no són només paraules sinó fets, i la realitat demostra que la cultura és segura i que els ciutadans volen seguir gaudint-ne” .

Cal destacar una de les propostes més massives de l’estiu: el clàssic “Cinema a la fresca”, que s’ha traslladat del Parc de la Mar fins a Ses Voltes. Han estat 17 projeccions, entre les quals destaquen diferents novetats, com per exemple les pel·lícules “Call me by your name” i “Dolor y gloria”. També es va dedicar una projecció a Olivia de Havillant. En total, les 17 sessions han comptat amb 2880 persones de públic assistents, amb un sold out en poc dies de totes les entrades disponibles. “Tot i l’actual situació, les entrades esgotades des del primer minut demostren l’arrelament d’un programa que, malgrat el canvi d’ubicació, es manté en la seva qualitat i seguiment per part de la ciutadania”, ha explicat Noguera. ” Alguns dels programes més estimats de la regidoria es van haver d’aplaçar. El fet de fer el Palma Primavera a l’estiu és estrany, però també demostra que la nostra promesa de no suspendre les activitats culturals per donar suport a la cultura segura i fer feina per evitar el tancament d’espais, ha estat una realitat”

Dues novetats en l’àmbit musical són el Pop Rock i el concert celebrat a Ses Voltes per retre un homenatge a Toni Reynés. El recuperat programa de Pop Rock es va convertir en un esdeveniment massiu, amb més de 120 bandes de l’illa presentades per al concurs. La semifinal es va poder seguir per streaming i amb vot popular. Gairebé 5.000 persones van voler dir la seva i participar de la decisió de quins grups arribarien fins al gran concert final. La final, emesa per streaming des dels webs d’Es Gremi i d’IB3 la van seguir unes 8000 persones. Pel que fa al seguiment del concert en memòria del músic Toni Reynés, va omplir Ses Voltes i el varen seguir unes 3.500 a través de les xarxes.

11 mil 500 mil persones seguiren via streaming el recuperat Pop Rock i el concert en memòria de Toni Reynés.

Un altre clàssic de l’estiu, el programa Cançons de la Mediterrània va oferir una programació presencial a Ses Voltes amb noms com Joana Gomila, Traginada o Grollers. En total, els 5 concerts de Cançons varen aconseguir 1.200 seguidors, amb un aforament ple de 200 persones per espectacle.

Un dels programes històrics dins la programació de la regidoria, el Palma Dansa, ha tingut molt bona acceptació: en total gairebé 350 persones han gaudit dels 5 espectacles, amb uns aforaments reduïts però plens, un públic que no s’ha volgut perdre espectacles que han anat del flamenc fusió d’Emilio Roig a les propostes de Metànoia o Ginoide.

El públic també ha respost positivament a les propostes expositives del Casal Solleric i el Casal Balaguer, que per fer front a les actuals mesures sanitàries han adoptat també una vessant més digital. Cal destacar que el Solleric ha programat tallers al voltant de les exposicions com la Javier Peñafiel i també ha col·laborat amb un altre espai municipal, Can Balaguer, per programar la performance de Joan Morey.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *