Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma Educa presenta el Còmic “Aina Moll, la gran defensora de la nostra llengua”, en el marc del Festival Internacional del Còmic

Palma, 17 d’octubre de 2020.- L’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palma ha presentat avui horabaixa el còmic “Aina Moll, la gran defensora de la nostra llengua” en el marc del Festival Còmic Nostrum. “Es tracta d’una figura clau de la nostra cultura i què millor que un còmic per apropar el seu llegat als nostres estudiants. És una sort que aquest llibret compti amb els textos de Pilar Arnau i les il·lustracions de Margalida Vinyes”, ha explicat el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió.  La regidoria en repartirà 2 mil exemplars als centres de primària i secundària. L’objectiu és que serveixi com a material didàctic als departaments de llengua i literatura catalanes per als cursos de sisè de primària i primer d’ESO.

Llorenç Carrió: Una fita important que ens havíem marcat des de la regidoria és impulsar recursos didàctics sobre la Ciutat i dels seus ciutadans més destacats. La figura d’Aina Moll és essencial per Palma, tant com a educadora, lingüística com pel seu compromís cívic envers la nostra llengua” .

El còmic fa un recorregut per la biografia de la intel·lectual, des de la seva infantesa, passant per la seva època universitària a Barcelona fins a la seva ingent tasca com a docent -va exercir de professora a diferents instituts-, lingüista –va seguir les passes del seu pare el filòleg Francesc de Borja Moll i hi va col·laborar en l’elaboració dels dos darrers volums del Diccionari Català-Valencià-Balear- i com a promotora de la llengua. “Aina Moll hauria fet 90 anys enguany i amb aquesta edició, de qualque manera, commemoram aquest aniversari. A més, la publicació s’integra dins una línia d’edició de recursos didàctics que volen donar a conèixer als escolars persones il·lustres de Ciutat”, ha afegit Carrió.

Per commemorar el 90è aniversari de Moll l’Ajuntament ha preparat diferents iniciatives, entre les quals destaca l’edició d’aquesta  historieta escrita per Pilar Arnau i il·lustrada per Margalida Vinyes.

Entre d’altres premis, la feina d’Aina Moll ha estat reconeguda amb la Medalla d’Or de la Ciutat de Palma, la del Consell de Mallorca; el Premi Ramon Llull del Govern Balear, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i dona nom a un centre educatiu de la ciutat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email