Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma celebra un acte civil en record de les víctimes de la Covid-19

Palma, 25 d’octubre de 2020.- L’Ajuntament de Palma ha celebrat avui un acte civil al Cementiri de Son Valentí en memòria de les víctimes de la Covid-19, que ha comptat amb la participació d’un grup de familiars de difunts per la pandèmia.

Una cerimònia de respecte i homenatge a les víctimes amb la voluntat de transmetre a les famílies el sentiment de solidaritat, suport i alè de tota la societat.

A l’acte han assistit el batle de Palma, José Hila, el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, i membres de tots els grups polítics que integren la Corporació Municipal.  També han estat presents el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs; la Delegada del Govern a les Illes Balears, Aina Calvo; el Comandant General de Balears, Fernando García Blázquez; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la consellera de Salut i Consum del Govern, Patricia Gómez.

Durant la cerimònia, els familiars de les víctimes han encès la flama d’un peveter, símbol del record que perdura de totes les persones que han mort a causa del virus. A continuació, han dipositat flors a la placa que, a partir d’ara, ret homenatge al Cementeri de Son Valentí a tots els difunts per la pandèmia de la Covid-19, com a testimoni per a la Història.

Els versos de Miquel Martí i Pol al poema “Lletra a Dolors”, en veu de Mariona Forteza i la música del violoncel de Rosa Cañellas, interpretant  “Hallelujah”, de Leonard Cohen,  i el “Preludi de la Suite nº1 en sol major” de Johann Sebastian Bach han acompanyat  un acte de gran emotivitat.

També hi ha hagut un agraïment públic per al personal sanitari i tota la resta de professionals que enmig d’aquesta situació tan complexa, han donat el millor de si mateixos per a atendre les necessitats de la societat.

Així mateix, l’Ajuntament de Palma vol agrair l’esforç i la dedicació de l’Empresa Funerària Municipal en la organització d’aquest acte d’homenatge.

L’acte s’ha tancat amb un minut de silenci en senyal de respecte.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email