Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS-Estimam Palma critica la nul·la inversió de l’Estat en l’ampliació i renovació de la depuradora de Palma

Palma, 30 d’octubre de 2020.- MÉS-Estimam Palma critica que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2021 no contempli cap tipus d’inversió per a les obres d’ampliació i renovació de la depuradora del Coll d’en Rebassa. “És intolerable que l’Estat no assumeixi les seves responsabilitats amb la nostra ciutat i ens torni a deixar a la cua del finançament”, ha afirmat el coordinador dels ecosobiranistes a Palma, Miquel Àngel Contreras. “Tant és qui governi a Madrid, Palma sempre està a la cua de les prioritats en inversió de l’Estat”, ha lamentat Contreras.

En aquest sentit, MÉS-Estimam Palma recorda que la nova depuradora, tant en el seu cost com en la seva tramitació, és responsabilitat de l’Estat i que la manca d’inversions per a la seva renovació per part del Govern espanyol ha suposat un problema ambiental i de salut pública important i que ocorre des de fa dècades com són els vessaments a la badia de Palma.

Miquel Àngel Contreras: “és intolerable que l’Estat no assumeixi les seves responsabilitats amb la nostra ciutat i ens torni a deixar a la cua del finançament” .

De fet, i des del 2015, quan la regidora de MÉS-Estimam Palma Neus Truyol es va situar al capdavant d’Emaya, i en exercici dels principis de responsabilitat i transparència, a cada episodi de vessaments d’aigües mixtes a la mar, es tanquen les platges afectades per prevenció i salut pública, quelcom que no va ocórrer mai amb anteriors mandats del Partit Popular a l’Ajuntament de Palma, quan no s’informava a la ciutadania de la presència dels vessaments.

Així, i per tal d’evitar els vessaments a la mar i renovar la depuradora, obsoleta des de fa dècades per l’augment poblacional de la ciutat i l’illa, Emaya va redactar el projecte de renovació i va adquirir els terrenys per a poder construir la nova depuradora per un import de 3,1 milions d’euros.

Miquel Àngel Contreras: “tant és qui governi a Madrid, Palma sempre està a la cua de les prioritats en inversió de l’Estat” .

A més, Truyol, va realitzar també reunions a tots els nivells amb el Ministeri de Medi Ambient, obtenint el compromís de renovació de la depuradora per part del Govern espanyol, després de molts anys sense cap actuació per part de l’Estat i, al 2017, va signar un protocol d’inversions entre Palma i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca amb el que es va recuperar el cànon de sanejament, eliminat pel Partit Popular, per a un import de 35 milions d’euros.

La recuperació del cànon de sanejament per part de Truyol durant la passada legislatura, va permetre l’adjudicació de les dues infraestructures que permetran reduir un 90% els vessaments d’aigües mixtes a les platges. Es tracta del nou col·lector i el dipòsit de laminació, les obres dels quals ja estan actualment en marxa.

Els ecosobiranistes condemnen que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021 no contempli ni un euro per a la nova depuradora del Coll d’en Rebassa a què s’havia compromès el Govern espanyol.

“Des de l’àmbit municipal ja hem fet el que estava en les nostres mans, ara és quan l’Estat ha de complir amb la seva part”, ha assegurat Contreras. “Exigim a l’Estat que assumeixi les seves competències amb suna estructura vital i urgent per a la nostra ciutat”, ha continuat el coordinador de MÉS-Estimam Palma. “És l’única infraestructura que des de Palma sol·licitam a l’Estat, la necessitat de la seva renovació és urgent i no pot esperar a l’any vinent. Per salut pública i mediambiental”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email