Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma actualitza el decret que regula els usos dels vehicles de mobilitat personal (vmp)

Palma, 6 de novembre de 2020.- Avui entra en vigor una modificació del decret de regulació d’usos dels vehicles de mobilitat personal (vmp) amb l’objectiu de reforçar la visibilitat d’aquests elements i establir normes que redundin en una major seguretat vial tant pels vianants com pels mateixos conductors de vmp o patinets.

Entre d’altres aspectes, el nou decret s’adapta aquest decret la nova realitat que s’ha establert a Palma amb l’entrada en vigor de la mesura Palma, Ciutat 30. Així, s’estipula que els vmp poden circular per les calçades dels carrers limitats a velocitats iguals o inferiors a 30 km/h, i als ciclocarrers sempre sense superar els 25 km/hora i sempre en el sentit de circulació autoritzat.

Amb l’objectiu de reforçar la visibilitat dels vmp i millorar la seguretat vial s’estableix les següents obligacions i recomanacions:

  • És obligatori circular amb el llum encès per millorar la visualització per part d’altres usuaris de la via.
  • És obligatori portar un guardapit o algun element reflectant envoltant el cos i a una alçada suficient per a poder ser visibles.
  • Es recomana dur casc
  • És recomana disposar d’una assegurança de responsabilitat civil.
  • Es prohibeix circular amb un acompanyant

L’actualització del decret, que ahir es va publicar al BOIB, també s’ajusta millor a la definició de vmp a la proposta de la Direcció General de Trànsit (DGT). En aquest sentit, es consideren vmps aquells vehicles d’una roda o més, dotats d’una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics amb una velocitat màxima per disseny d’entre 6 i 25 km/h. Han de complir a més la normativa estatal vigent.

Cal recordar que des del passat juliol de 2019 Palma disposa d’un decret que regula les normes per circular amb VMP a la ciutat i que prohibeix expressament que circulin per voreres, places, parcs, jardins i altres espais públics destinats en exclusiva als vianants. A més, el decret vigent obliga als vmp a dur timbre, sistema de frenada, llums i elements reflectants homologats perquè es puguin detectar a una distància de 150 metres i estableix que l’edat mínima per conduir un vmp són 15 anys.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email