Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Comença el procés participatiu per definir els possibles usos de les galeries de la plaça Major

Palma, 7 de novembre de 2020- L’àrea de Participació Ciutadana i Govern Interior ha encetat el procés participatiu per aprofundir a les idees i propostes per decidir el futur de les galeries de la Plaça Major. Un procés que pretén implicar a les diferents associacions ciutadanes, comerciants i professionals amb les quals es vol acabar de definir, al llarg dels pròxims mesos, la distribució precisa d’aquest espai.

D’acord amb el calendari presentat per l’àrea, durant aquests primers dies del mes de novembre s’ha estat tancat l’estratègia d’actuació. El dia 13 està previst que es faci una enquesta per conèixer l’opinió de la Ciutadania al respecte. Els dies 24, 25 i 26 de novembre es faran visites en grup a la zona així com s’instal·laran punts d’interacció. També el dia 26 hi haurà diferents tallers infantils. Al llarg del mes de desembre se celebraran diverses taules sectorials i està previst elaborar-ne la memòria.

Les propostes recollides a aquest procés participatiu s’estudiaran després des del punt de vista tècnic, jurídic i econòmic per avaluar-ne la viabilitat. Pel caràcter simbòlic i la ubicació estratègica de la plaça i de tot el conjunt urbanístic d’aquest eix emblemàtic del Districte Centre, esdevé cabal l’elaboració de la memòria de criteris bàsics. Una eina que, a més, afavorirà la creació de sinergies entre les diferents àrees de l’Ajuntament i dels diferents agents socials implicats.

El procés participatiu és, per tant, la passa prèvia al Concurs d’Idees arquitectònic i de projecte de gestió de l’espai que durà a terme l’àrea de Model de Ciutat.

Aquesta segona fase començarà a principis de 2021 –data en què es preveu que finalitzi el procés participatiu-. El concurs d’idees comptarà amb un jurat mixt integrat per representants del consistori, professionals reconeguts i representants de l’àmbit social. El jurat serà l’encarregat d’avaluar els millors projectes. Uns projectes que podrien, a més, incorporar algunes de les aportacions fetes pels diferents col•lectius durant el procés participatiu.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email