Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma Educa presenta la biografia d’Aina Moll de la mà de la investigadora Pilar Arnau

Palma, 18 de novembre del 2020.- L’àrea d’Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimecres la biografia ‘Aina Moll i Marquès, Filòloga pionera i activista compromesa amb la normalització de la llengua catalana’, de la mà de Pilar Arnau i Segarra. A l’acte hi han assistit el regidor de l’àrea, Llorenç Carrió, el batle de Palma, José Hila, i altres membres del consistori, a més d’amistats i familiars d’Aina Moll i Marquès.

La biografia de la intel·lectual, va des de la seva infantesa, passant per la seva època universitària a Barcelona fins a la seva ingent tasca com a docent –va exercir de professora a diferents instituts–, lingüista –va seguir les passes del seu pare, el filòleg Francesc de Borja Moll i hi va col·laborar en l’elaboració dels dos darrers volums del Diccionari Català-Valencià-Balear– i com a promotora de la llengua.

Aina Moll i Marquès: filòloga pionera i activista compromesa amb la normalització de la llengua catalana, forma part de la col·lecció de l’Ajuntament Biografies de mallorquins.

El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha apuntat que “l’objectiu d’aquesta biografia contribueixi a fer conèixer encara més la figura i obra d’Aina Moll i Marquès”.

Entre d’altres premis, la feina d’Aina Moll ha estat reconeguda amb la Medalla d’Or de la Ciutat de Palma, la del Consell de Mallorca, el Premi Ramon Llull del Govern Balear, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i dona nom a un centre educatiu de la ciutat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email