Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Consell Municipal de la Infància incorpora 14 nous consellers i conselleres provinents de 4 centres educatius i 3 entitats

Palma, 20 de novembre de 2020.- Tot coincidint amb el Dia Mundial de la Infància, el Consell de la Infància i l’Adolescència de Palma s’ha reunit avui horabaixa en sessió ordinària a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Palma. Tal com estava previst, s’ha reactivat la renovació del Consell, que es va veure afectada per l’estat d’alarma. Així doncs, s’hi han incorporat 14 nous consellers i conselleres provinents de 4 centres escolars (Col·legi Sant Felip Neri, CEIP Son Canals, IES Son Cladera, CEIP Pràctiques) i 3 entitats (Aldeas Infantiles, Espiral i Patronat Obrer). Al Consell també hi han participat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i altres membres de la corporació municipal.

El Consell ha participat aquest matí al IX Parlament infantil de les Illes, i han aprofitat la trobada per rellegir el manifest sobre l’Objectiu de desenvolupament sostenible de salut i benestar. Els infants i adolescents demanen al consistori que revisi les restriccions de cara a posar barreres a l’expansió del covid19 i que promogui l’ús de mascaretes de tela per reduir la contaminació o facilitar recursos per als seu temps lliure, entre d’altres.

Al llarg de la sessió, batlia també ha presentat la campanya Palma Pioneres, per aprofundir en la figura de sis dones que els infants han escollit prèviament: Aina Moll, Alba Torrens, Ada Hegerberg, Katherine Switzer, Pilar Montaner i Alicia Sintes. A partir de demà es difondrà la seva figura a través de les xarxes socials a més de fer d’altres accions concretes com ara posar el nom de l’emblemàtica filòloga, Aina Moll, a un carrer de Palma, i publicar un còmic i una biografia sobre la seva figura, entre d’altres.

Les àrees del consistori continuen demanant el seu parer i la seva implicació al Consell en els temes que afecten, precisament, a la infància i a l’adolescència. El mes de setembre els joves van participar del Parking Day i van muntar una paradeta al costat del Parc Krekovic per tal de saber com es mouen les persones que viuen al barri. D’altra banda, Participació Ciutadana ha encarregat el pregonet infantil de Sant Sebastià al Consell, que també ha participat de la VI Trobada estatal de consell de participació infantil i adolescent i del pla municipal d’addiccions.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email