rof60vgrg22e9hbrp2wbfu00upzrj4

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb una jornada repleta d’activitats

Palma, 30 de novembre de 2020.- La regidoria d’Educació, Política Lingüística i Memòria Històrica ha celebrat el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb els actes que s’han fet, aquest dilluns, al CEIP Son Canals i on hi han participat el col·legi Sant Francesc d’Assís de Palma, el centre d’educació Infantil i Primària de Son Canals i el CEIP Jafudà Cresques. Entre d’altres, els infants i joves, les mestres i les famílies, han preparat una actuació de la cançó Ciutats educadores en versió Tiktok; s’ha fet una lectura del concurs de redacció; s’ha presentat un mural QR sobre “la ciutat que tenim i la que volem” i en la diada no hi han faltat diverses representacions artístiques i lingüístiques com la reflexió sobre societats i ciutats més sanes en anglès o com educar bons ciutadans a través de l’art o la interpretació del seu futur a través de la música (Projecte Resonàncies-JOIB, Jove Orquestra de les Illes Balears).

El regidor de Palma Educa, Llorenç Carrió ha recordat que, enguany que se celebra el 30è aniversari de la Carta de Ciutats educadores, “Palma hi ha estat des del primer moment. Davant les dificultats d’aquest curs és més necessari que mai reivindicar l’educació i tota la comunitat educativa”

La Carta és un document fundacional d’aquest moviment internacional que promou una visió de ciutat que situa l’educació com a vector de transformació social i de millora de la vida comunitària. En aquest sentit, el lema d’aquesta edició “Ciutat Educadores, 30 anys transformant ciutats i persones, per a un món millor” és una invitació oberta perquè les més de 500 ciutats, que formen actualment part de l’AICE, comparteixin i celebrin amb la ciutadania els aprenentatges generats al llarg d’aquests 30 anys de trajectòria.

Llorenç Carrió: “en aquests 30 anys de Ciutats Educadores, Palma hi ha estat des del primer moment. Davant les dificultats d’aquest curs és més necessari que mai reivindicar l’educació i tota la comunitat educativa”.

Per arrodonir la diada a les 6 de l’horabaixa, la regidoria d’Educació i Política Lingüística ha organitzat al Teatre Catalina Valls una conferència sobre “Les Biblioteques escolars”, a càrrec d’Antònia Pol i M.Belén Carmona, amb formació i experiència en biblioteques escolars. Tot plegat amb l’objectiu d’apostar pel foment de la lectura a les biblioteques escolars.

Dia Internacional de la Ciutat Educadora

El Dia Internacional de la Ciutat Educadora és una celebració a nivell mundial que té com a objectiu crear consciència sobre la importància de l’educació i fer visible el compromís dels governs locals per situar-la com a vector generador de benestar, convivència, prosperitat i cohesió social.

El dia 30 de novembre se celebra aquest Dia per commemorar que en aquesta mateixa data l’any 1990 va ser proclamada la Carta de Ciutats Educadores durant el primer Congrés Internacional de Ciutats Educadores realitzat a Barcelona. Aquesta és la quarta edició de la Jornada en què ja hi ha participat 279 ciutats de 20 països i 5 continents.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email