Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Canvis en l’organigrama de les àrees d’Educació i Cultura

Palma, 2 de desembre de 2020.- L’Ajuntament de Palma efectuarà canvis en l’organigrama intern de les àrees de Cultura i Educació. La fins ara coordinadora general de Cultura serà nomenada directora gerent del Patronat Municipal d’Escoles Infantils, i les seves funcions les assumirà el fins ara director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras. La gestora cultural, Tina Codina, estarà al capdavant d’una nova direcció general: la de Cultura i Comunitat, que assumirà la gestió d’espais culturals i les biblioteques i els projectes estratègics de la regidoria, a més de donar un nou impuls a les polítiques culturals comunitàries i de proximitat. Els canvis responen a la necessitat d’adaptar-se a les necessitats que ha generat la crisi de la covid-19 i es faran efectius a la Junta de Govern del proper dimecres 9 de desembre.

Així, les àrees queden de la següent manera:

Regidoria d’Educació: Francisca Niell n’assumirà la direcció gerència del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants després de la renúncia de l’anterior gerent, Tina Horrach, per motius personals. Al llarg d’aquests darrers mesos Francisca Niell ja ha assumit funcions d’aquest òrgan per circumstàncies personals de la seva predecessora. El Patronat com a organisme essencial per a l’educació 0 a 3 té grans reptes per davant i molt especialment per les actuals circumstàncies. Per aquest motiu s’ha apostat per Niell per desenvolupar aquesta responsabilitat. La proposta de nomenament haurà de ser aprovada pel Consell Rector que es convocarà aquesta setmana.

Regidoria de Cultura: Miquel Àngel Contreras, que fins ara ocupava la direcció general de Música i Arts Escèniques, passarà a ser el nou coordinador de l’àrea. D’aquesta manera, Contreras serà el responsable de les programacions culturals i també s’encarregarà de  les convocatòries de subvencions i premis, la confecció dels pressupostos o  l’atenció al sector cultural. La direcció general que queda vacant fa un gir i esdevé una direcció general de Cultura i Comunitat, que pilotarà la gestora cultural Tina Codina. Codina assumirà la gestió dels espais culturals i biblioteques, els projectes estratègics de la Regidoria, com Can Ribas o l’antiga presó, a més de tenir com a principal objectiu donar un nou impuls a les polítiques culturals comunitàries i de proximitat. El canvi en la direcció general ve motivat per les noves necessitats generades per la crisi de la Covid-19, la qual cosa fa necessari desenvolupar aquests tipus de polítiques. En aquest sentit, s’ha apostat per una persona amb una llarga trajectòria i experiència en el món de la gestió cultural, reconeguda per la seva implicació en processos participatius i comunitaris, complint, en definitiva, amb un perfil tècnic idoni per a poder desenvolupar els reptes i objectius marcats per la nova situació sanitària, social i cultural.

Marcos Augusto continuarà sent el director general de Promoció i Difusió Cultural i Aina Bausà, escollida per concurs, la directora general d’Arts Visuals.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email