Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

PalmaCultura fixa els principals objectius de la regidoria per al 2021-2023

Palma, 9 de desembre de 2020.- L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma ha presentat avui el seu nou organigrama a Can Balaguer, després que la Junta de Govern hagi nomenat la gestora cultural Tina Codina com a nova directora general de l’àrea. Codina dirigirà la nova direcció general de Cultura i Comunitat. També s’ha fet efectiu el canvi en la coordinació general que assumeix el fins ara director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras. Fins ara la coordinació havia estat en mans de Francisca Niell que a partir d’ara s’encarregarà de la direcció gerent del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants després de la renúncia de l’anterior gerent, Tina Horrach, per motius personals. “La crisi sanitària i social provocada per la COVID-19 ha fet que sigui necessari un replantejament de l’àrea. Davant la vulnerabilitat del sector cultural volem posar les persones al centre, no només per fer cultura per a la ciutadania, sinó amb la ciutadania. D’aquí la creació de la nova direcció general que pilotarà Tina Codina”, ha dit el tinent de batle de Cultura, Antoni Noguera. El nou coordinador ha remarcat que “entre els objectius estratègics hi ha el de garantir l’accés a la cultura i fer més accessibles els espais culturals, a més de crear connexions entre disciplines i projectes”

Canvis i novetats dins l’àrea: les persones al centre

  • Direcció General de Cultura i Comunitat, Tina Codina

La gestora cultural Tina Codina assumirà la gestió dels espais culturals i biblioteques, els projectes estratègics de la Regidoria, com Can Ribas o l’antiga presó, a més tenir com a principal objectiu donar un nou impuls a les polítiques culturals comunitàries i de proximitat. “És un repte potenciar la cultura com a eina fonamental de construcció social per tal d’assolir un marc de convivència paritari, a més d’aconseguir un territori culturalment equilibrat, amb atenció prioritària als barris vulnerables”, ha dit la nova directora general. Codina també farà feina per la innovació en el sector cultural i pel foment de la recerca i el pensament.

  • Coordinació General, Miquel Àngel Contreras

Miquel Àngel Contreras suma a les tasques que duia fins ara com a director general de Música i Arts Escèniques, la coordinació general de la regidoria. Per tant, als programes culturals, suma entre les seves tasques la convocatòria de subvencions, la realització dels pressupostos de l’àrea, els Premis Ciutat de Palma i l’atenció al sector cultural. “Per a mi és un gran repte i un honor coordinar les accions de l’àrea per tal d’assolir els objectius proposats a més de garantir el compliment de les bones pràctiques als diferents sectors culturals”.

  • Direcció general d’Arts Visuals, Aina Bausà

Aina Bausà, escollida directora general per concurs, seguirà tenint com a comesa la programació del Casal Solleric, la cogestió del CAC Palma, i les crides de projectes artístics. Entre les seves tasques també destaquen les actuacions artístiques de ciutat i les relacions amb el sector de les arts visuals. “Seguim treballant per consolidar i potenciar la línia socioeducativa del centre i connectar amb la ciutadania com a productora de contingut, tot facilitant les accions culturals que promoguin les arts a Palma”, ha explicat Bausà.

  • Direcció General de Promoció i Difusió Cultural, Marcos Augusto

Augusto seguirà al capdavant d’aquesta direcció general que s’encarrega de promoure  els programes, activitats i espais de cultura de la ciutat. Com a novetat, incorpora l’àrea de foment de la lectura i de patrimoni. També continuarà desenvolupant la gestió dels programes externs i la recerca de patrocinadors. “La nostra fita és promocionar les programacions que posa en marxa l’Ajuntament en un moment d’incertesa ja que donar a conèixer les programacions implica donar a conèixer els nostres creadors”.

“Creim que aquest nou organigrama ens apropa encara més a complir els objectius marcats i els compromisos adquirits amb la ciutadania. Hem apostat per una persona amb una llarga trajectòria i experiència en el món de la gestió cultural, com Tina Codina, reconeguda per la seva implicació en processos participatius i comunitaris, complint, en definitiva, amb un perfil tècnic idoni per a poder desenvolupar els reptes i objectius marcats per la nova situació sanitària, social i cultural”, ha conclòs Noguera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email