Actualitat

Cort fixa noves mesures per adaptar-se a l’entrada de Mallorca al Nivell 4 davant la incidència de la COVID-19

Palma, 15 de desembre de 2020.- L’Ajuntament de Palma fixat mesures per adaptar-se a l’Acord del Consell de Govern de 14 de desembre de 2020 pel qual s’estableixen els nivells d’alerta sanitària per illes i l’entrada de Mallorca al Nivell 4 davant la incidència de la COVID-19.

Així, les següents activitats i iniciatives queden afectades de la següent manera:

 • Participació ciutadana: les activitats que s’estan realitzant als casals de barri s’adapten als nous aforaments de màxim 6 persones, a més de garantir la resta de normes sanitàries. En els casos de reunions, jornades o conferències tal i com marca la normativa han quedat anul·lades.
 • IME: l’aforament màxim dels gimnasos d’abonats passa a ser del 30 per cent, igual que l’ocupació dels vestidors. Les classes dirigides que es desenvolupin en sales tindran un màxim de 6 alumnes. Per últim, la cabuda màxima de les piscines serà del 50 per cent.
 • Educació: l’Escola de Música manté la presencialitat per considerar-se de règim especial. Les escoles infantils municipals, per la seva banda, poden mantenir l’activitat com fins ara amb els protocols establerts a l’inici del curs escolar.
 • Cultura: no hi ha canvis substancials pel que fa a les activitats culturals, que mantenen els aforaments del Nivell 3 i que ja s’estipulava en el 50 per cent.
 • Ple: el proper Ple ordinari, que tindrà lloc el 17 de desembre, serà telemàtic.
 • Mercats: els bars que hi ha a l’interior només podran oferir servei per endur, no es podrà consumir dins del mercat. S’assimilen als bars, cafeteries i restaurants.
 • Justícia Social: les activitats presencials a Flassaders es faran online. Les activitats dels Espais Joves es limitaran a màxim sis persones. Les ponèncias del programa del 10D es faran online.

Altres mesures

Apart d’aquestes mesures, l’Ajuntament també n’ha adoptat d’altres per adaptar-se a l’actual situació sanitària.

 • Seguretat Ciutadana: la Policia Local reforça el dispositiu de Nadal incrementant la presència dels agents els dies festius i els caps de setmana als carrers Born, La Rambla, Sant Miquel i plaça Major per vigilar que no es produeixin aglomeracions. Els agent podran valorar “in situ”  si prendre mesures d’ordenació de la circulació dels vianants com, per exemple, tancament de trams o carrers amb un sol sentit, entre d’altres.
 • Mobilitat: els busos de l’EMT mantenen el 100 per cent de les places assegudes i el 50 per cent de les places de peu i, per tant, l’ocupació mitja és del 70 per cent. A més, s’han reforçat les freqüències dels corredors més demandats, amb una mitja d’entre 8 a 15 minuts de freqüència en hora punta i destinant-hi busos amb més capacitat (15 i 18 metres).
 • Infraestructures: tancament de l’enllumenat de Nadal a les 22h en el tram que comprèn els carrers Born, Unió, La Rambla, Jaume III, plaça Major i Santa Eulàlia, on es concentra bona part de l’activitat comercial i restauradora de Ciutat. També s’apaga l’arbre de Nadal del parc de la Mar. En relació a l’arbre, no està permès l’accés pel seu interior.
 • Neteges zones infantils: es manté la desinfecció diària de les zones infantils.

Mesures sector Restauració

L’Ajuntament de Palma, el Govern i el Consell de Mallorca ha activat un pla conjunt de suport al sector de la Restauració. L’Ajuntament ha acordat:

 • Prolongar l’exempció del pagament de l’ocupació de l’espai públic de les terrasses durant el primer trimestre de 2021, una mesura que suposarà un estalvi per als restauradors de 450.000 euros. Cal recordar que aquesta mesura va entrar en vigor des de la declaració de l’estat d’alarma. El cost de 2020 ha estat de 1,6 milions d’euros.
 • Agilització de la segona convocatòria de les subvencions per a la restauració, les petites empreses, autònoms i petit comerç per un import d’1,3 milions d’euros, perquè es puguin sol·licitar durant els primers mesos de 2021. La primera convocatòria d’ajudes ha estat dotada amb 1.772.000 euros i es preveu començar a abonar-les abans que acabi l’any. Aquestes ajudes tenen per objectiu ajudar al manteniment del teixit empresarial, protegir llocs de treball i fomentar el consum local.
 • Oferir l’ajornament de les factures d’aigua i de recollida de residus. Així, els restauradors podran finançar qualsevol factura emesa des del mes d’agost de 2020 i fins al 30 d’abril de 2021, en un termini d’un any o dos, en funció de determinats paràmetres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *